המחלקה לחקירת שוטרים ביקשה היום (רביעי) מבית המשפט לשחרר את א', איש המילואים מהשב"כ - למעצר בית למשך חודש, אך בית המשפט דחה את הבקשה ואישר מעצר בית של 7 ימים בלבד.
איש השב"כ נעצר בחשד להדלפת מידע לתקשורת - שהביכה את רונן בר באופן אישי.
במהלך הדיון, טען עו"ד אורי קורב, סנגורו של א', כי השב"כ ביצע ריגול נגד הדרג המדיני, אירוע חמור מאוד שחובה היה על איש השב"כ להוציא החוצה: "אנו כופרים בכך שמדובר במידע ביטחוני. המידע שמסר ששב"כ ביצע ריגול/בדיקה ביחס לדרג המדיני".
קורב הוסיף: "כל אחד מבין שהרעיון ששירות חשאי מקיים בדיקה או מרגל אחר דרג מדיני זו דריסת רגל מאוד מסוכנת. השב"כ ביצע בדיקה באופן שפוגע בביטחון המדינה כי פנו לרכזים שנמצאים, כי היא פוגעת באמון בין הגופים. בין השר לביטחון לאומי לשוטרים שנמצאים איתו והשב"כ".
עו"ד קורב גם האשים את מח"ש והשב"כ בהדלפות מתוך החקירה: "מסתבר שיש גופים שמותר להם להדליף. מעולם הם לא חוקרים את עצמם למה זה קורה. אני לא מחזיק את החומר. המשיב במעצר ואנו נתקלים בשאלות בשידור חי עם חומרים מתוך התיק. האם צריך לעצור את כולם? התשובה היא לא זה לא עובד ככה בחיים".
במהלך הדיון השופט שרון דניאל מתח ביקורת על בקשת מח"ש למעצר בית משך 30 יום: "אולי נבין למה צריך 30 יום לאחר שהיה במניעת מפגש 6 ימים? זה לא מישהו שצריך לתאר אותו כחסר מעצורים. אני חושב ש-30 יום זה לא פרופורציונאלי ולא מידתי".
נציגת מח"ש הגיבה: "חומרי החקירה מצביעים שהחשוד נושא מידע נוסף שלא מסר ליחידה החוקרת. אנו זקוקים לזמן נוסף על מנת להספיק ולסיום את פעולות החקירה הנדרשות המפורטות. החקירה רחוקה מלהסתיים. מדובר בפעולות מורכבות".
הפרטים אודות א' אסורים בפרסום, אך ניתן לומר כי הוא אדם ששירת שנים רבות בשב"כ. המניע שלו היה לחשוף מידע שהוסתר מהציבור ומהדרג המדיני ומצביע על פעילות בעייתית של ראשי מערכת הביטחון.
החקירה נפתחה בשבועות האחרונים בעקבות פרסום לפיו ראש השב"כ רונן בר הורה לחקור את מה שכונה "השתלטות הכהניזם על המשטרה".
פרקליטו, אורי קורב, התייחס בדיון להארכת המעצר לחשדות נגד הבכיר: "במידע (שהודלף) אין שום סכנה לביטחון המידע והציבור, הוא פורסם באישור הצנזורה. לשב"כ יש הרבה מידע סודי, אבל צריך להיזהר שלא יחזיק אצלו מידע שהוא לא סודי רק כי הוא יכול".
עו"ד קורב ציין כי את המידע הראשון העביר החשוד לעיתונאי עמית סגל ולשר עמיחי שיקלי - עימו "התייעץ מה לעשות".
בריאיון לרשת ב' אמר הבוקר קורב, כי בשב"כ "נעשתה בדיקה על הדרג המדיני, שנמצא שאין בה ממצאים, ואז כתב, למיטב הבנתי, רונן בר, 'תמשיכו לחפש, לראות ותביאו אליי כל דבר'".
לדבריו, "א' ראה שתחקיר השב"כ והפרפרזה שלו לא דומים, שהפרפרזה מציגה את התחקיר בצורה מסולפת, והתחקיר מצביע על הדרג המדיני בעניינים מסוימים, זאת בשעה שהתחקיר המלא מראה ששב"כ עשה את אותם דברים ותמך בהם - אלה דברים שהוא הוציא בגלל זכות הציבור לדעת.
"מהרגע הראשון הוא אמר שהדליף מסמכים של עמדות ופעולות, לא מידע מתוך מסמכים מודיעיניים. הצנזורה אישרה אותם. יש להם עניין ציבורי עצום. אני לא מכיר מקרים שבהדלפות שאין בהן עניין ביטחוני, עצרו בן אדם".
הוא ציין כי "שב"כ וראשי המערכת מעורבים בחקירה הזאת ומצויים בניגוד עניינים אקוטי שהם לא הצליחו להתגבר עליו", ולכן, לטענתו, "ראינו מניעת מפגש עם עו"ד, שהשופטת הופתעה ממנו".
על פי החשד, המידע הודלף לעיתונאי עמית סגל בידי איש המילואים. בנוסף, הוא חשוד בהעברת מידע לעיתונאית שירית כהן-אביטן ולשר עמיחי שיקלי.
מהחקירה עולה כי העיתונאים והשר אינם חשודים כלל במעורבות בפרשה.
השר עמיחי שיקלי אמר: "במקום לקבל צל"ש על כך שחשף חריגה חמורה מהחוק – א׳ נענש ונשלח לחקירת שב"כ תוך מניעת גישה לעורך דין. שתיקה מול זה היא הסכמה להפיכת השב״כ לכלי פוליטי. מדובר ברגע מבחן לעקרונות שלטון החוק".