הותרו לפרסום פרטי הפרשה הביטחונית החדשה: המחלקה לחקירות שוטרים פתחה בשבועות האחרונים בחקירה נגד איש מילואים בשב"כ, החשוד בהדלפה שפורסמה על ידי הפרשן עמית סגל בחדשות 12, לפיה ראש השב"כ הורה לחקור מה שהוגדר "השתלטות הכהניזם על המשטרה".
הוא חשוד גם בהדלפות לעיתונאית שירית כהן-אביטן מישראל היום ולשר עמיחי שיקלי. העיתונאים והשר אינם חשודים כלל בפרשה.
היועצת המשפטית לממשלה הטילה את החקירה על מח"ש והיא נערכת במשך תשעה ימים. איש השב"כ נעצר והוגדר עציר ביטחוני.
הוא חשוד בעבירת מסירת מידע סודי ובשל כך הוחלט למנוע ממנו במשך שמונה ימים מפגש עם עורך דין.
בשבוע שעבר התבקש בית המשפט להאריך את מעצרו ב-16 ימים אך נעתר לבקשה באופן חלקי בלבד והמעצר הואךר בשמונה ימים.
מחר (רביעי) יתקיים דיון בנוסף בבקשת מח"ש להאריך את מעצר איש השב"כ.
עורך הדין אורי קורב, סנגורו של החשוד, מסר כי ללקוח שלו יש עבר של 25 שנות שירות למען המדינה, כי הוא החליט להתגייס לשירות לאחר ה-7.10, פעל מתוך פטריוטיות ועשה מה שעשה כי האמין שהציבור צריך להיחשף למידע.
קורב, המייצג את החשוד יחד עם עו"ד סיון רוסו, מסר: "האמצעים שננקטו כלפי העורר אינם מידתיים כלל וכלל ולמעשה הם חורגים מכל פרופורציה. מרשינו חשוד בכך שהעביר מידע לעיתונאים ולשר בממשלת ישראל. המידע אינו 'בטחוני' ואין בו כדי לסכן את ביטחון המדינה או הציבור. מטרתו היתה להביא לידיעת הציבור נושאים בעלי עניין וחשיבות ציבורית מהמעלה הראשונה – נושאים שהוצגו לציבור באופן מסולף ביותר על ידי גורמים בעלי עניין, שיש בידם לשלוט על הוצאת המידע האצור בידי שב"כ.
"לא זו אף זו, העורר הקפיד שלא להעביר מידע העלול לפגוע בביטחון המדינה והעביר בכוונת מכוון רק חומרים שאין בהם כדי להוות סכנה כלשהי לביטחון המדינה והציבור. אכן, הפרסומים עברו את הצנזורה, ומכל מקום אין בהם בדל מידע העשוי לסכן את ביטחון המדינה והציבור. מתי אי פעם נעצר אדם שנחשד שהדליף מידע לעיתונאי או לשר בממשלה - שאין בו כל סיכון לביטחון המדינה? ואם באמור לא די, הדבר נעשה תוך מניעת מפגש עם עורך דין. הוא אינו מסוכן ואין כל חשש שישבש את החקירה".
ממח"ש נמסר: "על-פי החשד, החשוד ניצל את תפקידו הביטחוני ואת הגישה שניתנה לו למערכות שב"כ, ומסר מידע מסווג במספר הזדמנויות לגורמים בלתי-מורשים. בשל חומרת העבירות המיוחסות לו, נעצר החשוד ואף הוצא נגדו צו למניעת מפגש עם עורך דין, שכבר הוסר. החקירה, שמנוהלת על-ידי צוות חשיפה במח"ש ושב"כ, מתמקדת בנטילת מידע ממערכות השב"כ והעברתו לגורמים לא מורשים. יודגש כי במסגרת החקירה לא נגבו עדויות מעיתונאים".
בשב"כ לא הכחישו את הפרסום של סגל ומסרו אז, כי "תנועות ‘כך’ ו’כהנא חי’ הוכרזו כהתאחדויות בלתי מותרות בשנת 1994, ומאז 2016 מוגדרות כארגוני טרור. פעילותן נמשכה גם לאחר מכן, והשירות פעל לחשיפתה ולסיכולה בהתאם לייעודו בחוק. ככל שמתקבל מידע בנושא, השירות מטפל גם בחשש לחדירת גורמים אלה למוסדות השלטון – ובפרט למוסדות אכיפת החוק".
ב'כאן חדשות' דווח כי את החקירה מנהל רונן בר בעצמו והשב"כ יחד עם צוות חקירה של מח"ש.
בכירים במערכת אכיפת החוק המעורבים בפרטי הפרשה החדשה הוחתמו על מסמך שומר סוד, בניסיון למנוע הדלפות ולשמור על סודיות פרטי החקירה.