פוטין: הקהילה היהודית ברוסיה עושה הרבה כדי לשמור על המסורת והמנהגים

חרדים 10
11 באפריל 2025    אין תגובות
צילום: 
הקרמלין

במכתב ברכה ששיגר לקראת חג הפסח נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, שכמיטב המסורת שלח אותו באמצעות רבה הראשי של רוסיה, אל כלל יהודי רוסיה - הוא כתב: "אל יהודי רוסיה: הנני מברך אתכם בזה לכבוד חג הפסח. את החג הזה, כל היהודים בכל העולם מוקירים במיוחד, שכן הוא מזכיר לנו את המאורע הגדול והחשוב בתולדות עם ישראל, הוא היציאה מהעבדות לחירות".

הנשיא המשיך בדברי הברכה שהופצה בהמשך בכלי תקשורת ברוסיה: "משמח לראות, כי הקהילה היהודית ברוסיה, עושה הרבה על מנת לשמור על המסורת הדתית והמנהגים של העם, מחנכת את הדור הצעיר לתת כבוד למורשת האבות בתרבות וברוחניות. להוקרה מיוחדת זוכה השתתפותם הפעילה של יהודי רוסיה בחיים הציבוריים במדינתנו, ותרומתם ניכרת בקידום היוזמות והתוכניות הפטריוטיות, החינוכיות וההשכלתיות, ובפרויקטים מבורכים של צדקה. הנני מאחל לכם בריאות טובה והצלחה בכל מעשיכם. ולדימיר פוטין".

מכתב זה מבטא את הכבוד הרב שרוחשים תושבי רוסיה ליהודי המדינה, ובמיוחד אל מוסדות התורה והחינוך, ובתי הכנסת המתמלאים ביהודים רבים ובמיוחד במועדי ישראל, בהם נשמותיהם של רבים מאוד מתעוררת ונמשכת לקיום מצוות החג ולהצטרף לאחיהם, מתוך חירות ואפשרות לחיות חיים יהודיים במלוא מובן המילה במדינה הגדולה בעולם, ללא חשש של פחד או הפרעה.

השנה מורגשת עלייה במספר הפניות לקבלת מצות ומצרכי החג, במקביל להשתתפות המונים בסדרי פסח.

עם התקדש החג במוצאי השבת הקרובה, יסבו מאות יהודים בסדר פסח המרכזי שנערך מזה כשלושים שנה על ידי הרב הראשי, ואלפים נוספים ישתתפו בסדרי פסח ציבוריים שונים ומגוונים, שייערכו בכל השכונות בעיר הבירה, באמצעות בתי חב"ד שבשכונות העיר, בניצוחו של מנהל הקהילה היהודית במוסקבה הרב מרדכי ויסברג.

ב"מרכז החסד היהודי שערי צדק", מציינים בסיפוק רב את ההיערכות הלוגיסטית למען כל נצרך, במיוחד הגלמודים והמרותקים למיטות בבתיהם או בתי רפואה, כאשר כל פנייה טופלה מבעוד מועד, במקביל למבצע 'קמחא דפסחא' לכל דיכפין.

אגרת ברכה שוגרה בערב החג מטעם לשכת רבה הראשי של רוסיה לכל הקהילות במרחבי המדינה, בה מסביר הרב הראשי בטוב טעם את עניין זכר יציאת מצרים והאמונה בקב"ה בכל רגע ובכל מצב. והוא מסיים את דבריו בקריאה לכל יהודי במילים אלו: "כל הרעיונות הללו מגולמים בסמל הפסח, במצה. זהו "לחם העוני" - הוא נאכל במצרים כי לא היה כסף לקנות לחם אמיתי. זהו "לחם האמונה" - אנשים הלכו אחר ה' מבלי אפילו לחכות לאפיית לחם חדש. זהו "לחם הענווה" - המסמל את ההיפך מלחם חמץ, אשר ככל שהוא נאפה, נראה כתופח. בליל הסדר, אנו "שוברים מצה" - תזכורת ברורה לכך שעלינו לחלוק עם אחרים. ולבסוף, מצה היא "לחם החירות" - זה מה שאכלו אבותינו כשיצאו ממצרים, משעבוד לגאולה.

ומסיים הרב שליט"א את ברכתו: "את כל זה יש לא רק לזכור: יש "ללמוד וללמד, לשמר ולעשות". "ללמוד" פירושו ללמוד מניסיונו של דורו של משה רבינו, הדור שבחר בחירות. וללמד לדור הבאה – לא בכדי התורה אומרת לנו במפורש: "והגדת לבנך". כדי שגם הדורות הבאים אחרינו ידעו שיש מטרה אמיתית בחיינו, והקב"ה תמיד יעזור כשאנחנו מתקדמים בביטחון ובלי פחד לעבר מטרה זו. "לשמור ולעשות" פירושו, לחיות לפי החוקים הללו, לא רק לזכור אותם, אלא להיות מונחים על ידם בכל מצבי החיים. וזה מה שאני מאחל לכל אחד מכם, לכל משפחותיכם, לכל עמנו לקראת חג הפסח".

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram