ארגון החסד של בית שמש נמצאת בימים אלו בעיצומה של פעילות קדחתנית לקראת חג הפסח - ובמרכזה התארגנות מלאה לקראת תחילת מבצע הבישולים בכמויות עצומות, לקראת ימי החג והשבת.
לצד אלו, מתנהל כמובן מערך מקביל של גיוס כספים לטובת מימון המבצע, על מנת שהארגון אכן יוכל לספק את מנות המזון המבושל לכל המשפחות הנצרכות לכך, בגלל התמודדות עם מחלה, אשפוז ממושך או מצב רפואי מורכב.
בימים האחרונים נצפתה רכבת של משאיות אספקה מגיעה אל המטבח הענק, כשהמשאיות פורקות בזו אחר זו משטחים עמוסים בחומרי גלם להכנת הסעודות: שימורים, קפואים, בשר, דגים, עופות, ירקות, תפוחי אדמה, תבלינים, קמח תפו"א, אגוזים ושקדים טחונים, שמן אגוזים, שמן זית ועוד ועוד ציוד להכנת ארוחות מבושלות כשרות לפסח, בתכלית ההידור.
מספר הרב אבברהם קאפ: "בשניה שסיימנו עם הבישולים לשבת ויקרא, צוות של מתנדבים ותיקים, כאלו שאנו סומכים עליהם, נכנסו למטבח יחד עם המשגיחים, ומיד החלו במלאכת הניקוי והקרצוף, חומרים חריפים מאוד וכלים מתקדמים. זה מטבח תעשייתי וכל ההכשרה שלו היא עסק מורכב. הציוד בחלקו קבוע לרצפה כל ימות השנה ועכשיו פשוט מוציאים את הברגים ומכניסים את הכלים למחסן של החמץ, כשבמקומם מגיע ציוד מיוחד לפסח.
"במקביל הכשרנו משטחי עבודה, בהגעלה, עירוי, ליבון, כל מה שצריך לפי הוראות המשגיחים בכל כלי לפי סוג הכלי ואופי העבודה המתבצעת איתו.
"במקביל אגרנו במחסנים ובחדרי הקירור וההקפאה כמויות אדירות של עופות, דגים, בשר בקר, ביצים ועוד, וברגע שהסתיימה ההכשרה של המטבח, התחלנו לבשל במתכונת פסח. המשפחות ימשיכו לקבל מזון מבושל גם בשבוע שלפני פסח, אבל זה יהיה מזון כשר לפסח. החמץ יוצא מהתפריט עד אחרי שיסתיים חג הפסח ונשלים את האריזה של אחרון הכלים הפסחיים, רק אז נוכל לחזור ולבשל חמץ במטבח.
"מדובר בפרויקט לא קל", מסביר הרב קאפ, "במיוחד שיש לנו הפעם שבת וחג בצמוד, זה אף פעם לא קל חג ושבת צמודים, אבל אנחנו נתמודד עם זה, יש לנו כבר הרבה ניסיון ותמיד עמדנו ביעדים בסייעתא דשמיא גדולה שמלווה אותנו בכל עת".
הרב קאפ עמל במקביל על גיוס כספים לטובת מימון המזון לסעודות החג: "מדובר בפרויקט לא פשוט. יוקר המחיה מכה בכל מקום, ההוצאות שלנו גדלו מאוד, וגם התורמים - ציבור התושבים - מתמודדים עם התייקרות מחירי המזון וההלבשה, כך שלאנשים קשה יותר להפריש מכספם ולתרום לאחרים.
"גם כאן, אנחנו רואים את הלב החם של תושבי בית שמש. אנשים מפרישים מפת הלחם שלהם, כדי שגם למשפחות המתמודדות עם מחלה חלילה, יהיה מזון מבושל בסעודות החג. במיוחד בחג הפסח וביתר שאת בליל הסדר שבו אנחנו פותחים ואומרים 'כל דצריך ייתי ויפסח', ויש חובה הלכתית לתת לעניים כסף או מזון לצורכי החג.
"רבותי, זה לא צחוק. אני ממליץ לכל מי שחשוב לו באמת לדעת, לפתוח את הקטע מתוך הזוהר הקדוש שאומרים בסעודה של שבת בבוקר, מה כתוב שם לגבי החיוב המוחלט לתת לעניים בחג. הזהור הקדוש כותב שם שלתת בשבת זה מצווה גדולה אבל לא חובה, ואילו לתת בחג זאת חובה של ממש, ומי שלא נותן משלו לעניים בחג, זה חמור מאוד והוא מזכיר שם גם ההשלכות וד"ל.
"אבל יותר מהכל זה חשוב לחינוך של הילדים. הם צריכים לראות ולדעת שההורים שלהם נותנים לאחרים, האמינו לי שהתרומות שלכם עוברות ישירות לבתי המשפחות. הרי יש לנו מסגרת תקציב, אנחנו לא יכולים לחרוג ממנה כי הארגון לא יוכל להחזיק מעמד אם נחרוג. על כל תרומה נוספת שנכנסת, מתקבל אישור להוסיף עוד משפחה לרשימה של המשפחות הזכאיות. כל יהודי שתורם לטובת העניין הזה, זוכה ממש כפשוטו להאכיל יהודים רעבים בעיצומו של חג הפסח. השנה בליל הסדר תוכלו לומר בפה מלא "כל דכפין ייתי ויפסח", כי אתם ממש תזכו השנה להאכיל רעבים בליל הסדר, בתקווה שנזכה לאכול מן הפסחים ומן הזבחים בירושלים עיר הקודש עוד השנה".