יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה נשא היום (ראשון) נאום במליאת האיגוד הבין פרלמנטרי (IPU), בו חברים 193 מדינות - בהן איראן ומדינות ערב. הכינוס העולמי מתקיים בטשקנט, בירת אוזבקיסטן המוסלמית.
החזרים כספיים וסיוע לעסקים קטנים: גם לכם מגיע מגוון הטבות? כל הפרטים • מקדם
במהלך הנאום הבהיר יו"ר הכנסת לראשי וחברי הפרלמנטים מהעולם: "המלחמה לא תסתיים עד אשר נשיב את כל החטופים לבתיהם ונחזיר את הביטחון לישראל".
היו"ר אוחנה הציג מעל הדוכן מפה, אשר הייתה תלויה בגן ילדים בחאן יונס, ונתפסה על ידי חיילים במהלך הקרבות ב'חרבות ברזל', בה כל מדינת ישראל מוצגת כ"פלסטין": "זוהי המשמעות של הקריאה 'מהנהר עד הים פלסטין תשוחרר' - תמיכה בפלסטין ללא יהודים. תמיכה ביודנריין פלסטין. התפישה הזאת איפשרה את ה-7 באוקטובר.
"השלום המיוחל יושג על ידי עמידה איתנה ומשותפת של כולנו - מוסלמים, נוצרים, יהודים ובני כל הדתות - נגד כוחות הרשע בהנהגת משטר האייתולות של איראן".
במרחק כמה חדרים מאולם המליאה בו התקיים נאום היו"ר, התעמתה משלחת הכנסת ל-IPU- ראש המשלחת ח"כ דן אילוז, חברת הכנסת צגה מלקו ומזכיר הכנסת דן מרזוק- עם חברי פרלמנט ממספר מדינות, בהן אלג'יריה ואירלנד, בדיון הוועדה לשלום וביטחון.
חברי הפרלמנט קראו לארגון לתמוך בפתרון "שתי מדינות לשני עמים", לפי גבולות 67' והביעו "דאגה עמוקה מהכיבוש הישראלי המתמשך ומהשתלטות בכוח על קרקעות".
ח"כ דן אילוז, אמר: "במקום לעמוד לצד ישראל ולגנות את מעשי הזוועה של 7 באוקטובר – היום שבו יהודים נטבחו, נשים נאנסו ותינוקות נשרפו חיים - אתם מציעים החלטה בשם 'שתי מדינות בפלסטין'. החלטה כזו אינה מקדמת שלום, אלא מתגמלת טרור, מעודדת אידיאולוגיות רצחניות, ומשדרת מסר מסוכן: טבחו חפים מפשע – והעולם ייתן לכם מדינה".
הכנס מתרחש בעיצומו של ביקור היסטורי ראשון של יו"ר כנסת באוזבקיסטן וקזחסטן, שתי מדינות מוסלמיות, אליהן הוזמן בעיצומה של מלחמת 'חרבות ברזל'.
הבוקר פרסם ערוץ המזוהה עם משמרות המהפכה האיראנית כי ביקורו של יושב ראש הכנסת במדינות אלה הוא ניסיון של ארצות הברית וישראל להשתלט על מרכז אסיה.
אוחנה נועד בכנס עם יו"ר ועדת ההגנה, הפנים ויחסי החוץ במועצה הלאומית הפדרלית של איחוד האמירויות הערביות, ד"ר עלי ראשיד אל-נועיימי.
במהלך היום קיימו יו"ר הכנסת וחברי הכנסת מרתון פגישות מדיניות נוספות, עם יושבי ראש וחברי פרלמנטים ממדינות רבות בעולם, בהן הודו, אתיופיה, אזרבייג'אן, בלגיה ובריטניה.
צילום: דוברות הכנסת - נתן ווייל