מעצרם של אוריך ופלדשטיין הוארך רק ביומיים: הוסר צו איסור הפרסום על 'קטרגייט'

חרדים 10
1 באפריל 2025    אין תגובות
צילום: 
אבשלום ששוני, יהושע יוסף, פלאש 90

שופט בית משפט השלום בראשל"צ האריך היום (שלישי) את מעצרם של אלי פלדשטיין ויונתן אוריך ביומיים, זאת בניגוד לבקשת המשטרה להאריך את מעצרם בתשעה ימים.

עם זאת השופט קיבל את החשדות לכאורה וטוען כי קיים חשד ששחרור השניים עלול לפגוע בחקירה ולכן אינו מקבל את הבקשה לחלופת מעצר בבית.  "זהו תיק שמגלה חשדות שמחייבים חקירה עד תום, מנגד עליי לפקח על החקירה באופן קפדני", אמר השופט.

בהחלטת השופט מנחם מזרחי נכתב: "חברה אמריקאית שמקדמת אינטרסים עם קטאר יצרה קשר עם חשוד 1 במטרה לייחצן את קטאר באופן חיובי בעסקת החטופים ולהפיץ מסרים שליליים למצרים כדי להעלות את קרנה".

עוד כתב השופט: "השלושה פעלו לייצר כתבות אוהדות בהתאם והכתבת סדר היום התקשורתי הלכה למעשה. קיים יסוד סביר ששיחרורם עלול לפגוע בחקירה. על כן אני מורה על הארכת מעצרם עד ליום 3.4".

חוקרת המשטרה זהר ארז חשפה בדיון, כי אוריך נשאל בחקירתו אם הדליף ידיעה סודית מהקבינט. היא ציינה כי גם ראש הממשלה בנימין נתניהו נשאל במהלך גביית העדות אם יועצו הדליף מידע.

עו"ד עמית חדד אמר שראש הממשלה מחליט אם ידיעה סודית או לא. לבקשתו בית המשפט אישר כי רה"מ נשאל על כך גם בעדותו. 

עו"ד חדד התעקש כי אוריך אינו עובד ציבור, על פי ההגדרה. השופט קבע שאוריך הוא כן עובד ציבור.

בהמשך, החוקרת אמרה כי אוריך העביר מסרים לעיתונאים מטעם לשכת ראש הממשלה. כאשר המסרים שהועברו הם בעצם מסרים שהועברו על ידי גורם שעומד בקשרים עם מדינת קטר ומתקוצב על ידה והם נחזים למסרים שנחזים למסרים שיוצאים מגורם מדיני או ביטחוני.

השופט אישר שיש לא מעט פרסומים כאלה.

עורך הדין עמית חדד, שמייצג את אוריך, טען בדיון כי המשטרה לוחצת על החשודים. הוא ציטט: "החוקר אמר לאוריך - 'תחשוב טוב-טוב, כי אתה יכול לראות את הילד עוד הערב'". חוקרת המשטרה ארז, שנכחה בחקירה, הכחישה.

לדברי חדד, החוקרת לא ידעה להסביר מהי "תמצית העובדות" הנדרשת לצו מעצר לפי חוק, ואף ציין כי בצו עצמו לא נכתבה תמצית כזו כלל. חדד טען, כי מדובר בליקוי בסיסי הפוגע בזכויות החשוד ובמהימנות ההליך כולו.

עו"ד חדד, המייצג את אוריך, פנה לנציגת המשטרה: "לקחתם לו את הטלפון". נציגת המשטרה: "נכון, אני לא צריכה צו לחיפוש טלפון, עוד לא חדרנו אליו". חדד: "אמרו לו שהוא צריך למסור". משטרה: "אני לא צריכה צו לתפיסת המכשיר, רק כדי לחדור". חדד: "תסבירי לשופט למה לא לקחתם צו חיפוש". שופט: "קיבלתם צו מעצר הכי נרחב שיש, למה לא ביקשתם צו חיפוש?".

השופט מנחם מזרחי הסיר את צו הפרסום על פרטי הפרשה. הצו הוסר מהסיבה שממילא הוא לא כובד ופרטים רבים דלפו לתקשורת.

 "מדובר במקרה חריג במסגרתו צו איסור הפרסום נותר מבויש. בין השאר בהדלפות חוזרות ומאסיביות. העניין לא נאכף על ידי משטרת ישראל. בנוסף, אתמול הפכה החקירה לגלויה. אין סיבה להשאיר את צו איסור הפרסום על כנו".

המשטרה צפויה לערער על ההחלטה.

עו"ד חדד מייצג בפרשה את אוריך וכן את ראש הממשלה. עו"ד עודד סבוראי, פרקליטו של פלדשטיין, תהה בדיון בפני נציג המשטרה: "אם יש חשש לשיבוש באמצעות אותו עו"ד שמייעץ לשלושה גורמים שונים ויודע מה גרסתו של כל אחד מהם ומייעץ לכל אחד. מה עשיתם כדי למנוע את החשש לשיבוש בהקשר הזה? מה עשיתם כמערכת?".

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram