הפגנות נגד חמאס בעזה: כלי תקשורת המזוהים כמתנגדי חמאס פרסמו היום (רביעי) תיעודים של הפגנות נגד ארגון הטרור - בשג'אעייה שבצפון הרצועה.
המפגינים תועדו בסרטונים שפורסמו ברשתות החברתיות, כשהם קוראים: "למען אללה, חמאס החוצה. אנחנו רוצים לחיות". הקריאה האחרונה היא גם הסיסמה של ההפגנות נגד חמאס בשנת 2019.
בשלטים נכתב "די למלחמות" ונשמעו קריאות: "אנחנו לא רוצים מלחמה".
גם אתמול נצפו הפגנות נגד ארגון הטרור בצפון רצועת עזה - שם קראו המפגינים: "העם לא רוצה מלחמה, העם לא רוצה את חמאס ולא רוצה את ערוץ אל-ג'זירה".
במקביל, דווח על כך שחמאס מנסה לפנות את המפגינים באלימות.
בהפגנה נוספת אתמול נגד חמאס זעקו העזתים: "אין אוכל, אין ציוד רפואי. אנחנו יושבים כאן בתוך זבל".
אייל עופר, מומחה לכלכלת חמאס, אמר ל'מעריב': “הסיפור הגדול, אולי אפילו הענק, ברצועת עזה הן ההפגנות. מימוש המחאה בהיקף ובעוצמה כאלה הפתיע גם אותי. צריך לזכור שהסנטימנט הזה קיים שם כבר זמן רב, אבל עד כה לא ראינו אותו יוצא החוצה בצורה כזו".
עופר מציין פרט חשוב שמבהיר את משמעות ההפגנות: “אפילו אל-ג’זירה, שמזוהה עם קו התעמולה של חמאס, נאלצה להודות אתמול שההפגנות הן נגד חמאס. זה אומר הרבה".
לדבריו, לא מדובר בשינוי אידיאולוגי של התושבים בעזה, אלא בדאגה קיומית: “ברור לכל מי שמקשיב לתוכן הקריאות שהמפגינים הם לא חובבי ציון. אלא אנשים שמודאגים שהם עלולים לחוות עקירה נוספת. הם רואים את צה”ל מוציא הודעות פינוי, ויודעים שחמאס ינסה למנוע את הפינוי הזה, גם אם המשמעות היא הפקרת חייהם. עליינו לזכור כי חמאס, היה ונשאר הכח החמוש העיקרי השולט מעשית באוכלוסיית עזה ללא רחמים. חמאס מעולם לא היה מעוניין להיות אחראי לביוב בג'באליה או להתקנת תמרורי עצור בחאן יונס".
במקביל למחאה בצפון הרצועה, פורסמה היום הצהרה המיוחסת לחמולות ושבטים בדרום רצועת עזה - שם נכתב: "אנחנו, משפחות ושבטים ממחוזות דרום רצועת עזה, קוראים למשפחות להעביר את המסר לבניהם העובדים עם חמאס או שמשתתפים בדיכוי אזרחים, להפסיק את המעשים האלה שפוגעים בעמנו, ואת ניצול הצעירים לסוגיות שלא משרתות את האינטרס הלאומי. לא נשתוק על תקיפת אזרחים חפים מפשע".
ההודעה מגיעה על רקע תיעודים של מחבלי חמאס המתעללים באזרחים או גובים פרוטקשן באזור חאן יונס בשבועות האחרונים.
בהמשך לכך, קראו שבטי דרום רצועת עזה: "אנחנו מגנים כלי תקשורת ועיתונאים שהתעלמו מקול העם ולא מעבירים את הזעם העממי הנמשך מזה 24 שעות".
מדובר בביקורת על ערוצים ושדרים המזוהים עם חמאס, כמו 'אל-ג'זירה', שהתעלמו מהמחאה בצפון רצועת עזה אתמול.
בדרום רצועת עזה קראו ל"יום זעם" ביום שישי הקרוב: "אנחנו קוראים לכולם להשתתף ביום שישי של זעם, להרים את קולנו ולדרוש את סיום המלחמה, ואת סיום שליטת חמאס בעזה. זהו רגע היסטורי שנועד להדגיש שאנחנו רוצים פתרון מדיני שיביא שלום וביטחון, ללא הגליה או חורבן נוסף".