מתקפה דיפלומטית: אחרי שהבוקר הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו כי בכוונתו לאשר בניה של למעלה מ-1000 יח”ד בירושלים – מגיעים הגינויים.
דוברת מחלקת המדינה האמריקנית ג’ן סאקי אמרה: “ארצות הברית מגנה את הבנייה, אנו ממשיכים להבהיר את עמדתנו בעניין ההתנחלויות הבלתי חוקיות, ומתנגדים נחרצות לקביעות באשר לגורל ירושלים.
“אם ישראל רוצה לחיות בשלום, עליה לנקוט בצעדים שיפחיתו את המתח, המשך נקיטת צעדים כאלה אינו תואם את המאמצים לשלום”.
גם באיחוד האירופי תוקפים את ההודעה, דוברת מדיניות החוץ של האיחוד אמרה: “אימות של הדיווחים בנושא יעלה שוב שאלות ממשיות באשר למחויבותה של ישראל למשא ומתן עם הפלסטינים, האיחוד יוכל רק לגנות החלטה רעה שכזו בעיתוי רע שכזה, אם אכן זו תצא לפועל”.
לדבריה, כל התפתחות עתידית ביחסי האיחוד וישראל תהיה תלויה בנכונותה בכינון שלום בר-קיימא באזור על בסיס פתרון שתי מדינות.
נתניהו התייחס לדברים היום בנאומו בפתח מושב החורף של הכנסת, ואמר: “קיימת הסכמה רחבה בציבור שלישראל הזכות המלאה לבנות בשכונות היהודיות בירושלים ובגושי ההתיישבות. כל ממשלות ישראל ב-50 השנים האחרונות עשו זאת”.
“להגיד ליהודים לא לגור בירושלים?” שאל נתניהו. “למה? כי זה יחמם את האווירה? יש כאלה שעבורם אין עיתוי נוח לבנות בתים בירושלים או בחלקים אחרים של ארצנו, ואם זה היה תלוי בהם ב-65 שנים לא היינו בונים בית אחד”.
מוקדם יותר היום, אמר יו”ר הפרלמנט בירדן, עאטף טראונה, בכנס לציון 20 שנה להסכמי השלום בין ישראל לירדן, כי ישראל אינה פחות טרוריסטית מדאעש, במעשיה כנגד הפלסטינים. “המתקפות החוזרות ונשנות נגד הפלסטינים, אדמתם ומקומותיהם הקדושים מעוררות דאגה”. אמר טראונה.