העיתון 'הוול סטריט ג'ורנל' פרסם היום (שבת) כי ישראל ניסחה תוכנית ובה שורת צעדים להגברת הלחץ על ארגון הטרור חמאס.
הדסה עין כרם-נוה יעקב: כעת קרוב • מה התווסף עם הפעלת הקו המלא?
לפי הדיווח, הצעד הראשון כבר יצא לפועל בשבוע האחרון - עם עצירת הסיוע ההומניטרי לעזה.
המהלכים הבאים נגד חמאס בעזה יכללו, לפי הדיווח, את ניתוק החשמל והמים שמועברים לרצועה.
אנליסט ישראלי ששוחח עם העיתון אמר כי אם הצעדים האלה ייכשלו, ישראל עשויה להתחיל בתקיפות אוויריות ופשיטות טקטיות נגד יעדי חמאס ברצועה. בשלב הבא, לפי אותו גורם, ישראל צפויה לפעול שוב להעברת מאות אלפי הפלסטינים שחזרו לצפון הרצועה, בזמן הפסקת האש.
גורמים שמכירים את התוכנית הישראלית אמרו כי בסופו של דבר, ישראל יכולה לחזור לפעילות עצימה ברצועת עזה, והפעם להשתמש בכוחות צבא גדולים יותר מאלה שנעשה בהם שימוש בשלבים הקודמים בלחימה.
בעיתון הבהירו כי שלבי ההסלמה עשויים להימשך עד חודשיים, ובזמן הזה ישראל תכין מחדש את כוחותיה לכניסה נוספת לעזה. "רבים בישראל חשים שלא ניתן להימנע מכניסה נוספת לרצועה", נכתב בדיווח.
פקיד בפנטגון לשעבר, מייקל מקובסקי, אמר לוול סטריט ג'ורנל: "יש נחישות לחזור ולחסל את חמאס, לא משנה מה יקרה. אני מעריך שישראל תפעל בעוצמה קשה וחזקה יותר".
לפי הדיווח בעיתון, ישראל וחמאס הגיעו לשלב מרכזי בשיחות המשא ומתן. ישראל מעוניינת שחמאס ישחרר את החטופים שנותרו ברצועת עזה, ויתפרק מנשקו. ארגון הטרור מתעקש שבמסגרת העסקה ישראל תצהיר על סיום המלחמה.
כצעד ביניים, ישראל הציעה להרחיב את שלב א' של הסכם הפסקת האש, בתמורה לשחרור חטופים נוספים. בנוסף, ישראל הזהירה כי היא תסלים בהדרגה את פעילותה נגד חמאס, עד כדי חזרה למלחמה עצימה.
חמאס, לפי המתווכים, מתעקש שהשיחות יעסקו בסיום המלחמה. כמו כן, ארגון הטרור מסרב לדון בהתפרקות מנשקו.
אנליסטים ישראלים אומרים כי צה"ל נמצא בעמדה טובה יותר להיכנס לעזה, מאשר מתחילת המלחמה. התחמושת של הצבא מתחדשת, הלחץ שהפעיל ממשל ביידן הוסר, וכבר אין צורך לשמור על כוח צבאי גדול בגבול הצפון.
בנוסף, במהלך הלחימה נפגעה תשתית חמאס ברצועה, ולפי ההערכות בישראל חוסלו כ-20 אלף מחבלים, בהם מפקדים מובילים. חמאס אומנם הצליח לגייס אלפי מחבלים נוספים, אך הם לא מנוסים בלחימה.
עם זאת, ישראל עלולה להתקשות בלחימה כשעדיין מוחזקים ברצועה 59 חטופים.