הוגשו כתבי אישום נגד 5 משרתי המילואים מכוח 100

חיים טוויל
|
כ"א שבט התשפ"ה / 19.02.2025 10:35
התביעה הצבאית הגישה את האישום בגין התעללות קשה בעצור ביטחוני ביולי 2024 • לפי האישום, המילואימניקים נקטו באלימות קשה כלפי העצור, שכללה גם דקירה באחוריו בחפץ חד • מעשי האלימות גרמו לעצור לחבלות חמורות, ובהן שברים בצלעות, נקב בריאה וקרע פנימי ברקטום

לאחר חצי שנה של רדיפה משפטית: התביעה הצבאית הגישה הבוקר (רביעי) כתב אישום נגד חמישה משרתי מילואים מ”כוח 100″, בגין  עבירות של חבלה חמורה בנסיבות מחמירות והתעללות בנסיבות מחמירות, שביצעו בצוותא כלפי עצור ביטחוני אשר הוחזק במתקן המעצר ‘שדה תימן’.

הלוחמים שהופקדו לשמור על מרצחי החמאס נקראו לבצע חיפוש על מחבל נוח’בה מסוכן, אשר תקף את הלוחמים במהלך החיפוש.

לפי כתב האישום,  באירוע שהתרחש בתאריך 5 ביולי 2024, החמישה פעלו כלפי המחבל באלימות קשה, דקרו אותו באחוריו באמצעות חפץ חד, וגרמו לו לחבלות חמורות, לרבות שברים בצלעות, נקב בריאה וקרע פנימי ברקטום.

בין הנאשמים בפרשה נמנים מפקד הצוות, מאבטח הצוות, המתורגמן ושני חיילים נוספים מהצוות.

על פי כתב האישום, במהלך 15 דקות לערך, הנאשמים בעטו במחבל, דרכו עליו, עמדו על גופו, הכו ודחפו אותו בכל גופו, לרבות באמצעות אלה, גררו את גופו על הרצפה, והפעילו כלפיו “אקדח טייזר”.

אחד מהנאשמים פקד על המחבל להכניס לפיו אלה שהחזיק מתוקף תפקידו.

לאחר ההתעללות הוחזר המחבל לתאו.

לאחר שסגל מתחם הכליאה הבחין בדימום רב על מכנסי המחבל, הוזעקו חובשים למתחם הכליאה, אשר הבהילו את העצור למרפאת המתקן, שם נבדק על-ידי רופא, אשר הורה על פינויו לבית החולים.

מצה”ל נמסר: “במסגרת החקירה נאספו ראיות רבות. בין היתר נאסף תיעוד רפואי נרחב, ותיעוד ויזואלי אותנטי ממצלמות האבטחה במתקן המעצר. לוחמי צה”ל ומפקדיו פועלים בהתאם לחוק ולערכי צה״ל, ומקרים חריגים וחשד לפלילים מטופלים בהתאם לחוק”.

עורכי הדין עדי קידר, משה פולסקי ונתי רום המייצגים שניים מהנאשמים מטעם חוננו מסרו: “כתב האישום הינו נקודת שפל נוספת בתולדות הפרקליטות הצבאית והוא לא פחות מתעודת עניות למערכת המשפט של מדינת ישראל בכלל. למרות שלאחר שימוע ארוך ויסודי הצלחנו לשכנע כי אין בסיס לעבירות המין הנלוזות שיוחסו לנאשמים ולמרות שעובדות כתב האישום רחוקות מרחק מזרח ממערב מהחשדות שהועלו בתחילת הדרך והשחירו את שמם של הנאשמים בעבירות מין ואלימות חמורה, עדיין אנו סבורים כי כתב האישום לא היה צריך להיות מוגש.

“מערכת משפט מתוקנת הייתה חייבת להוקיע את כתב האישום הזה, אשר החקירה שהובילה אליו הייתה מגמתית, מזוהמת, מלווה בהדלפות שטרם פוענחו, ובשיאם שידול מחבל נתעב להגיש תלונה כנגד לוחמינו הגיבורים.

“בית הדין הצבאי חייב לעשות שינוי, להתנתק מהחיבור הטבעי בינו לבין גורמי התביעה ובראשם הפצ”רית, ובאופן עצמאי וחד לקבוע כי הנאשמים לא עברו עבירה, ולנקות את שמם, מה שיחזיר במעט את כבודם שנרמס”.