מתכון לשדרוג השניצל ו-3 צורות הגשה: מה שצריך לדעת על המנה המוזהבת
![](https://ch10.co.il/wp-content/uploads/2025/02/FotoJet-2025-02-12T145603.346-416x277.jpg)
שורשיו של השניצל נעוצים באירופה, ויש לא מעט מחלוקות לגבי המקור המדויק שלו. הגרסה המוכרת ביותר היא הווינר שניצל – שניצל וינאי, שנחשב למאכל הלאומי של אוסטריה. המתכון המסורתי הופיע לראשונה במסמכים מהמאה ה-19, אך ייתכן שהגיע לשם מוקדם יותר מהמטבח האיטלקי.
ואיך השניצל הפך לכוכב בישראל?
השניצל הגיע עם גלי העלייה מאירופה והפך במהרה למנה ביתית מועדפת. מכיוון שבשר עגל, כפי שהיה השניצל המקורי, היה יקר וקשה להשגה, אימצו הישראלים גרסה מקומית על בסיס חזה עוף, שהפכה לנפוצה ביותר בארץ. עם השנים, השניצל הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי – מוגש לצד פירה, אורז, או כמובן, צ’יפס וסלט טרי.
כחלק מחגיגות יום השניצל של המותג הקולינרי ‘מאסטר שף’, משיק המותג מוצר חדש לשדרוג השניצל – פירורי פנקו לבנים בסגנון יפני לציפוי קראנצ’י ופריך במיוחד.
המוצר החדש מצטרף למגוון הפתרונות שמציע המותג בעולם פרורי הלחם הכוללים פרורי לחם מוזהבים, פרורי לחם מתובלים, פרורי פאנקו, תערובת להכנת נאגטס ועוד.
קרין שהין, מנהלת יחידה עסקית ‘מאסטר שף’ בשסטוביץ: “כולם אוהבים שניצל, מילדים ועד מבוגרים, משניצל מטוגן או אפוי, שניצל דק או עבה, מתובל או לא.
“השניצל הוא הרבה יותר ממנה אהובה – הוא סמל קולינרי עם היסטוריה מרתקת, שהתפתח לאורך השנים והפך לאחד המאכלים הפופולריים בעולם וכמובן בישראל”.
חומרים ל-4-6 מנות:
500 גרם חזה עוף פרוס דק
שמן לטיגון עמוק
לבלילה:
2 ביצים
1 כף חרדל דיז׳ון גרגירים ו/או 1 כפית חרדל דיז׳ון חלק מאסטר שף
1 כף מיונז שום מאסטר שף
1 כף רוטב צ’ילי מתוק מאסטר שף
לציפוי:
1 כוס קמח
1 כוס קורנפלור
בלילת ביצים
2 כוסות פירורי לחם מוזהבים מאסטר שף
אופן ההכנה:
1. מכינים שתי קערות: באחת מערבבים את חומרי הבלילה, בשנייה מפזרים פירורי לחם.
2. משרים את חזה העוף הפרוס בבלילה 10 דקות.
3. מצפים את הנתחים בפירורי לחם ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת רחבה.
5. מטגנים את הנתחים הפרוסים עד הזהבה יפה ועמוקה משני הצדדים.
שלוש צורות הגשה:
1. שניצל בטורטיה (ראפ) – מורחים טורטיה במיונז שום לחיץ מאסטר שף, מוסיפים אבוקדו, עגבניות וכוסברה. מוסיפים רצועות שניצל ומגלגלים.
2. שניצל בבגט, בסגנון מוקפץ תאילנדי – מערבבים בקערה רצועות של כרוב, גזר ופלפל עם רוטב טריאקי מאסטר שף. מורחים את הבגט במיונז לחיץ ספייסי מאסטר שף וממלאים בירקות וברצועות שניצל. ניתן להוסיף גם רוטב סרירצ’ה מאסטר שף בסיום.
3. שניצל בלחמניה – בסגנון יום שישי, עם מטבוחה וירקות – מבשלים עגבניות מאסטר שף עם פלפלים, פפריקה ושום, על אש קטנה במשך שעה וחצי. מורחים בלחמניה, מוסיפים שניצל ואם רוצים גם פרוסות חציל מטוגנות.
תגובות
אין תגובות