סקר: רוב גדול בעד הצעת טראמפ להעברת עזתים למדינות אחרות
מנתוני סקר של המכון למדיניות העם היהודי עולה, כי כשבעה מכל עשרה ישראלים תומכים באפשרות “שערבים מעזה יעברו להתגורר במדינה אחרת” – כהצעת נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.
תווי מזון: חושבים שאתם זכאים או רוצים לברר אם שמכם מופיע? כנסו
מהסקר עולה כי בקרב היהודים יש רוב גם להנחה שמדובר ב”תוכנית מעשית שצריך לנסות לקדם”. רוב הערבים מתנגדים להצעת טראמפ.
המשיבים בסקר נשאלו מה עמדתם ביחס להצעת טראמפ: 43% מכלל הישראלים סבורים שתוכנית טראמפ “מעשית” ושצריך לנסות לקדם אותה. מכלל היהודים בישראל רוב של 52% סבורים כך.
עוד 30% מהיהודים השיבו שהתוכנית “לא מעשית, אבל הלוואי”. כלומר, הם תומכים בה, אבל אינם סבורים שיש לה סיכוי ממשי להתממש. ובסך הכל יותר משמונה מכל עשרה יהודים בישראל תומכים בתוכנית.
בסך הכל, כ-14% מכלל הישראלים (13% מהיהודים) סבורים שהתוכנית היא “הסחת דעת”, תשובה שאינה מבטאת התנגדות מפורשת להצעה, אבל כן הסתייגות מעיסוק בה.
שיעור הישראלים הסבורים שהצעת הנשיא טראמפ “לא מוסרית” משום שמדובר ב”טרנספר שאסור לקבל” הוא 13%, שכמעט כולם ערבים (רוב של 54% מהערבים השיבו כך).
מקרב היהודים, שיעור הסבורים שההצעה “לא מוסרית” הוא 3%.
בחלוקה לפי עמדה אידיאולוגית, ניתן לזהות שבקבוצות הימין והימין-מרכז יש רוב מובהק בעד התוכנית הסבור שהיא גם מעשית (81% בימין, 57% בימין-מרכז).
במרכז ובמרכז-שמאל ישנו רוב בעד התוכנית, אבל מיעוט שסבור שהיא גם מעשית (31% במרכז). רק בקבוצת ה”שמאל”, שהיא קבוצה קטנה יחסית (כ-7% מכלל היהודים) ישנו רוב שמביע הסתייגות מעיסוק בתוכנית או מהמוסריות של התוכנית, כאשר גם בקבוצה זו ההסתייגות המוסרית אינה דומיננטית (כ-27% מהשמאל, ובסך הכל כ-3% מכלל האוכלוסייה היהודית).
בבחינת התמיכה על פי השתייכות מפלגתית, רוב מצביעי הליכוד סבורים שהתוכנית רצויה ומעשית (71%), רוב מצביעי המחנה הממלכתי סבורים שהיא רצויה ולא מעשית (51%), רוב מצביעי העבודה סבורים שהיא “הסחת דעת” או “לא מוסרית” (62%).
בסך הכל, הצעה שמשמעותה העברה משמעותית של אוכלוסייה פלשתינית מרצועת עזה, שבעבר הייתה נחשבת בעיני ישראלים רבים כהצעה שאיננה לגיטימית, היא כיום הצעה שזוכה בקרב היהודים לתמיכה נרחבת, ובמידה ואינה זוכה לתמיכה הסיבה היא בדרך כלל מעשית (“הסחת דעת”) ולא עקרונית.
סקרים שעסקו בשאלת הטרנספר של ערביי השטחים בשנות התשעים של המאה הקודמת, או באמצע העשור הראשון של המאה ה-21 מצאו בדרך כלל תמיכה של כ-40עד 50 אחוז מהיהודים באפשרות של העברת אוכלוסייה.
תגובות
אין תגובות