השוואת סוגי אחסון: שיתופי, VPS, ייעודי

כאשר מתכננים בניית אתר חדש או משדרגים אתר קיים, לוקחים בחשבון שיש צורך לאחסן את האתר בחבילת אחסון אתרים • לרוב מתייחסים לנושא האחסון כדבר מובן מאליו ומתייחסים רק לנפח שטח האחסון או העלות של החבילה • כדאי מאוד לדעת שיש כמה סוגים של אחסון אתרים, וכל אחד מהם בעל יתרונות וחסרונות - עם צרכים שונים
תוכן שיווקי
כ"ו טבת התשפ"ה / 26.01.2025 18:56

בניית אתר אינטרנט חדש או שדרוג יסודי של אתר אינטרנט מיושן הן פעולות שכל בעל עסק חייב לבצע, בין אם זהו עסק אינטרנטי או לא. נספח מובן מאליו לבניית אתר אינטרנט הוא נושא אחסון האתר בשרת של חברת אחסון אתרים.

לרוב מתייחסים לחברות האחסון באופן אחיד וחבל שכך. יש הבדלים משמעותיים בין חברת אחסון אתרים אחת לאחרת, בין אם בשטח האחסון שמציעים ללקוח, רמת האבטחה של השרת, העוצמה והמהירות של השרת, היקף שירות הלקוחות והתמיכה הטכנית שכל חברה מעניקה ועוד פרמטרים שונים שיוצרים הבדל בין חברות אחסון אתרים בישראל.

הבדל נוסף הוא לא בין החברות עצמן אלא של סוג האחסון שמתאים לאתר שלכם. אולי זה יפתיע מעט, אבל לא כל השרתים שמוצעים לאחסון אתרים זהים או פועלים באופן זהה וחשוב מאוד לדעת על ההבדלים בניהם לפני שבוחרים חבילת אחסון לאתר שלכם.

לעתים מדובר במהלך הכי חשוב שתעשו להצלחה של אתר האינטרנט שזה עתה אתם בונים.

איזה סוגים של אחסון אתרים קיימים?

קיימים שלושה סוגים של אחסון אתרים שניתן לבחור בניהם לאתר שלכם.

אחסון שיתופי – סוג אחסון אתרים הכי ותיק ונפוץ שישנו. הוא מבוסס על כך שאתרים רבים חולקים את אותם משאבים של השרת, כולל שטח האחסון שלו (שמוקצה בנפרד לכל אחד מהם, המעבד, הזיכרונות וכן הלאה).

היתרון שלו הוא ממשק ניהול קל ופשוט ועלות כספית נמוכה ביחס לחלופות האחרות.

החסרונות שלו רבים ובעיקר ניתן לציין את רמת האבטחה הנמוכה שלו, כך שפריצה לאתר אחד בשרת עלולה להוביל לפריצה לאתרים אחרים שמאוחסנים באותו השרת, עומסים של אתרים מסוימים שיכולים לגרום למהירות איטית גם באתרים ‘שכנים’ שלהם באותו השרת וגם חוסר גמישות בהתאמה אישית של תוכנות מותאמות אישית וכדומה.

אחסון בשרת וירטואלי (VPS) – זהו פתרון ביניים שהופך נפוץ מאוד בשנים האחרונות וחלק גדול מחבילות האחסון בשנתיים האחרונות מבוססות עליו. הבסיס שלו הוא של שרת אחד שמאחסן כמה אתרים שונים, אך בשונה מאתר שיתופי הוא מקצה לכל אחד מאותם אתרים משאבים נפרדים לפי הצורך.

היתרונות של שרת וירטואלי הוא ביצועים טובים יותר ומהירות גבוהה יותר משרת שיתופי וגם רמת אבטחה הרבה יותר גבוהה כיוון שיש הפרדה בין האתרים השונים שמאוחסנים על אותו השרת. בנוסף לכך ניתן להתקין תוכנות ייעודיות לכל אתר וגם להקצות לו משאבים לפי הצרכים המשתנים שלו במהירות רבה, לרוב באון ליין באמצעות הגדרות במערכת ניהול חבילת האחסון.

החיסרון המרכזי שלו ביחס לשרת שיתופי הוא המחיר. העלות של שרת VPS גבוה יותר. כמו כן הוא דורש הבנה מעט גבוהה יותר בכל הקשור לניהול הגדרות השרת.

אחסון בשרת ייעודי – כשמו כן הוא, כל השרת ייעודי עבור האתר שלכם. אתם יכולים כמובן להתקין עליו כמה אתרים שברשותכם אבל בעיקר הוא משמש לאתר מרכזי אחד שנהנה מכל המשאבים של אותו השרת.

היתרון הוא אפקטיביות גבוהה של מקסימום ביצועים מהשרת שלכם ורמת אבטחה גבוהה מאוד, ללא אתרים ‘שכנים’ שעלולים ליצור בעיות או פריצות. כמו כן יש לכם שליטה מלאה על תצורת השרת ותוכנות ייעודיות שמותקנות עליו עבור האתר שלכם.

החיסרון כמובן הוא כספי. העלות שלו מאוד גבוהה ביחס לחלופות. כמו כן נדרש ידע בהתקנה שלו ובהגדרות של השרת על ידי איש IT מקצועי. לעתים השירות כלול בחבילת האירוח של השרת שלכם בחוות השרתים ולעתים לא.

למי מתאים כל סוג של אחסון?

נתחיל בכך שנציין שרוב האתרים בעולם עדיין פועלים על גבי שרת שיתופי והאינטרנט חי ובועט יותר מאי פעם בעבר. לצד זאת אפשר לציין שכיום כבר פחות משתלם לבחור אחסון אתר בשרת שיתופי ולכן הרוב בוחרים בשרת אחסון וירטואלי VPS.

החלוקה שלנו לבחירת סוג שרת שמתאים עבורכם:

עבור אתרים קטנים או דפי נחיתה רלוונטיים שרת שיתופי או שרת וירטואלי.

עבור אתרים מושקעים יחסית או אתרי מסחר כדאי לבחור אחסון בשרת וירטואלי.

עבור אתרים גדולים של ארגונים, מוסדות וחברות גדולות שחייבים רמה גבוהה של אבטחה ומהירות טעינה של דפים באתר או עבור אתרים עם תוכן שמתעדכן בצורה שוטפת או שיש להם תעבורה גבוהה, כדאי לבחור בשרת ייעודי.

סיכום דבר

כל בעל אתר או מנהל אתר חייבים להבין את ההבדלים הקיימים, ולהתייעץ עם חברת אחסון האתרים שבחר לאחסון האתר שלו, איזו חבילת אחסון הכי מתאימה עבורו ובאיזה סוג של אחסון.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות