פרופ’ עוזי רבי: “חמאס מבחינתו עדיין יושב על כיסאו, הוא ישתקם”

פרופ עוזי רבי התייחס להשלכות של העסקה עם חמאס על האזור, על מעורבותן של מדינות ערב בתיווך וההבדל בין הנשיא היוצא לנשיא הנכנס בארה"ב
חרדים 10
ט"ו טבת התשפ"ה / 15.01.2025 20:36

פרופ’ עוזי רבי, חוקר בכיר במרכז דיין לחקר המזרח התיכון, שוחח עם אריה אלדד ומיה זיו-וולף ב-103fm והתייחס גם לגבי העסקה, וגם לגבי עתיד חמאס.

לדבריו, “לחמאס יש אסטרטגיה סדורה לדעתי, וזה לסיים את כל הדבר הזה כשהוא עדיין על רגליו. מי שמנסה להתנחם באדמה החרוכה של עזה או במספר התושבים ההרוגים, נכון. גרעו הרבה יכולות לחמאס, אבל זה ארגון התנגדות. אם בסוף הדרך הוא עומד על רגליו ומנהל את עזה הוא פשוט ישתקם מחדש כמה זמן שזה לא יקח לו”.

על עסקת החטופים המסתמנת אמר: “אנחנו כמובן נשמח ונתרגש עם בואם אך לא נוכל להימנע מלראות את התמונות הקצת קשות של בני בליעל משוחררים שיחזרו לאחר מכן לזירת הפשע. אמרתי לאורך כל הדרך כשיש לחמאס חטופים ביד, אנחנו נמצאים במקום אחר לחלוטין. ישראל נהגה כאן בניגוד למקומות אחרים במזרח התיכון בה היא ביצעה הישגים צבאיים מרשימים, היא לא נכנסה למקום של לשלול מהחמאס את הסיוע ההומניטרי ולייתר אותו ובסופו של דבר להביא אותו לפוזיציה מאוד בעייתית בעזה”.

“כשמסתכלים איך ישראל נוהגת בעזה, צריך לזכור שההשלמה על המאמץ הצבאי זה מאמץ אזרחי שגורע מהחמאס יכולות ממשלתיות ואזרחיות – כל עוד זה לא נעשה, הוא מבחינתו עדיין יושב על כיסאו ואנחנו נמצאים בצומת שבו מצד אחד כל אחד מאיתנו רוצה לראות את החטופים בבית, ומצד שני אנחנו מבינים שיש כאן מחירים שמעלים שאלה לגבי ההתנהלות בעזה בשנה וחצי האחרונות, בנושא הזה אנחנו עדיין אותה ישראל לדאבוני”, הוסיף.

“צריך לראות איך זה ממשיך מכאן, האם לישראל יש מנגנוני חזרה ללחימה? האם יכנסו מיליון עזתים לצפון עזה בחזרה וישראל שוב תדיר אותם דרומה? קצת קשה לי לראות את זה אבל יחד עם זאת אנחנו פשוט נזרום עם הדבר ונראה כיצד ישראל בנתה את ההסכם הזה ולאן הוא לוקח אותו”.

בסיום השיחה התייחס רבי למצב החות’ים ואמר כי שם הוא רואה נקודת אור, “יש התפתחות חיובית מבחינת ישראל, העובדה שלפני כמה ימים היתה בפעם הראשונה מתקפה משולבת של הקואליציה ושל ישראל גם יחד, העובדה שבחלוף הזמן אפשר לקבל יותר מודיעין ולגרוע מהחות’ים יכולות, זה נותן לנו תקווה שלארוך זמן גם הם ישלמו את המחיר, אם כי יש כאן מגבלות של לוגיסטיקה, גאוגרפיה ועוד דברים. יקח זמן”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות