מזכירה רפואית בקופ”ח שחזתה במות מטופל – תפוצה בסכום ענק

לאחר מאבק ארוך מול המוסד לביטוח לאומי: מזכירה רפואית בקופת חולים גדולה, אשר נחשפה לאירוע מוות טראומטי של מטופל בעת עבודתה - תזכה בתגמולי עתק בסך של כ-800 אלף שקלים
יוני גרין
כ"ט כסלו התשפ"ה / 30.12.2024 01:04

מזכירה רפואית בקופת חולים גדולה, אשר נחשפה לאירוע מוות טראומטי של מטופל בעת עבודתה, תזכה בתגמולי עתק בסך של כ-800 אלף שקלים – לאחר מאבק ארוך מול המוסד לביטוח לאומי. את האישה מייצג עו”ד עידו פן.

האירוע התרחש כאשר מטופל, שהמתין בחדר ההמתנה של המרפאה, פנה למזכירה בבקשה להיכנס לרופא באופן מיידי. המזכירה פנתה מספר פעמים לרופא, אך נענתה בהוראה להשאיר את המטופל להמתין לתורו.

לדבריה, בזמן ההמתנה, הסתובב המטופל הלוך ושוב, מתנשם בכבדות ואוחז בחזהו. מיד כשעמד סוף-סוף להיכנס לחדר הרופא, קרס לפתע על הרצפה וככל הנראה חווה דום לב. המזכירה, שהייתה הראשונה לידו, חזתה במאבק הצוות להציל את חייו, ואף סייעה בחלק מפעולות ההחייאה, אך ניסיונות אלה עלו בתוהו – והוא נפטר על רצפת הקליניקה אל מול עיניה.

לדברי עו”ד פן, בעקבות האירוע החלה האישה לסבול מתסמינים נפשיים קשים ומתמשכים. היא פיתחה פחד עז מלצאת מביתה, החלה להזניח את עצמה ואת סביבתה, ביטאה תחושת ייאוש עמוקה, סבלה מהפרעות שינה קשות, נטתה להתפרץ בבכי בקלות, חוותה התקפי חרדה תכופים, איבדה חשק לבצע מטלות יומיומיות בסיסיות ואף ביצעה פעולות אימפולסיביות כמו גילוח שער ראשה.

לדבריו, תופעות אלו השפיעו באופן משמעותי על יכולתה לתפקד בעבודה ובמסגרות חברתיות.

לאחר התדרדרותה הנפשית פנתה האישה לעורך דין, אשר הגיש בשמה בקשה למוסד לביטוח לאומי (המל”ל) להכיר באירוע כתאונת עבודה, ולהכיר בה כנפגעת עבודה – וכך אכן היה.

אך הועדה הרפואית של המל”ל, שהתכנסה בעניינה, קבעה לה נכות נפשית בשיעור נמוך ביותר – וזאת בטענה ל”מצב רפואי קודם”.

מעיון בגיליונה הרפואי מצאה הוועדה, שהאישה סבלה מספר שנים לפני המקרה מדיכאון זמני בעקבות מות אמה. לטענת אנשי הוועדה, מצב זה עשוי להסביר את התדרדרותה הנפשית, אם כי אירוע המוות עצמו ללא ספק תרם להתדרדרות זו. בשל כך, החליטה הוועדה לנכות מנכותה הנפשית את השפעת המצב הקודם, והעמידה את שיעור נכותה שנגרם ישירות מתאונת העבודה על 5% בלבד – שיעור שאינו מזכה בפיצוי של ממש.

בצר לה, פנתה האישה לעו”ד עידו פן, אשר הגיש בשמה ערר לוועדת הערר במל”ל. במסגרת הערר, הציג עו”ד פן חוות דעת רפואית שטענו כי אין קשר בין אירוע הדיכאון המינורי שאותו חוותה האישה בעקבות מות אמה, למצב הפוסט טראומתי שאותו פיתחה עקב אירוע המוות המזעזע של המטופל בקליניקה, שעד היום רודף אותה, תוך שהיא חשה לגביו רגשות אשמה כבדים.

כמו כן, הציג עו”ד פן בפני וועדת הערר נתונים מעודכנים אודות מצבה הנפשי של האישה, כולל חוות מומחים שתיארו את השפעת האירוע הטראומטי על שגרת יומה.

לאחר שניהלה דיון עמוק בנושא, החליטה ועדת העררים שאין בסיס אמיתי להפחתת אחוזי הנכות בשל “מצב קודם” והעלתה את נכותה של האישה ל-20%.

לדברי עו”ד פן, העלאת שיעור הנכות הקנתה לאישה מענק חד פעמי של כ-50 אלף שקלים וקצבה חודשית קבועה לשארית חייה.

לדבריו, סך התגמולים אותו עתידה לקבל האישה יעלה בוודאי על 800 אלף שקלים.

עו”ד פן מבהיר, כי רבים בציבור אינם מודעים לכך שהחלטות המוסד לביטוח לאומי אינן מהוות סוף פסוק, ומומלץ בכל מקרה של ספק, להיוועץ בעורכי דין המצויים בתחום, ובמקרה הצורך להיאבק בהן ולערער.

המוסד לביטוח לאומי הוא מוסד שכל תכליתו היא לסייע לאנשים שאיבדו את יכולתם להתפרנס בעצמם, אומר עו”ד פן. “אין שום פסול במאבק להכרה בזכויות אלה, תוך העלאת הגמלה המשולמת מקופת הביטוח הלאומי”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות