הנגד המואשם בפרשת הדלפת המסמכים: ארי רוזנפלד מבני ברק

חיים טוויל
|
כ"ב כסלו התשפ"ה / 23.12.2024 17:16
שמו של הנגד במילואים מאמ”ן הותר לפרסום לאחר שהפרקליטות החליטה שלא לערער על החלטת בית המשפט • רוזנפלד הוא זה שדרש שזהותו תיחשף: “אני לא יכול להילחם על חפותי כשאני באפלה • דרגתו ותפקידו לא יפורסמו, כמו גם “תחומי הפעילות והזירות שבהם עסק בשירותו הצבאי”

בית המשפט התיר היום (שני) לפרסם את שמו של ארי (אהרון) רוזנפלד, תושב בני ברק, הוא הנגד המואשם בפרשת הדלפות המסמכים המסווגים.

ארי הוא זה שביקש להתיר את פרסום שמו, שהיה אסור בפרסום מתוקף היותו נגד בחיל מודיעין.

הפרקליטות הודיעה, כי לא תערער על ההחלטה לפרסם את שמו של הנגד – שעתר מספר פעמים בבקשה ששמו לא יישאר מאופל.

עד כה, המדינה התנגדה לפרסום פרטיו, אולם השופט אמר שעל אף שאינו מקל ראש בטיעוני התביעה, ניתן לאזן בין הדברים עם פרסום שמו ופרטיו, תוך שנאסר פרסום מידע לגבי דרגתו ותפקידו – “במובן זה שייאסר פרסום לגבי תחומי הפעילות והזירות בהן עסק או המתחה במהלך שירותו”.

בהחלטתו פירט השופט עלאא מסארווה את המניעים להטיית הכף לטובת הפרסום.

השופט קבע, כי לזכותו האפשרות לקדם את הגנתו ומכאן גם זכותו להתייצב בשמו ובפרטיו, וזכות הציבור לדעת. העובדה שממילא רבים מהפרטים כבר פורסמו, לעניין זה קבע השופט מסארווה כי על אף שבדרך כלל “הסוסים שברחו מהאורווה” הוא טיעון עם משקל מוגבל, מאחר שבמקרה הזה הנסיבות שונות; גם העובדה שהנגד עדיין עצור, הקטינה את החשש לפגיעה בביטחון המדינה, כפי שטענו בתביעה.

בנימוק נוסף כתב השופט כי איסור השם והפרטים אל מול רצונו של הנאשם, עלול להיתפס כמהלך פטרנליסטי. לסיום קבע השופט כי ניתן לצמצם את הפגיעה על ידי צמצום הפרטים המותרים לפרסום.

אי לכך, איפשר השופט את פרסום השם, אולם עיכב זאת עד היום כדי לאפשר למדינה להגיש ערר. כאמור, המדינה החלטה שלא לערער.

במהלך הדיון בו דרש שתיחשף זהותו – אמר רוזנפלד: “אני לא יכול להילחם על חפותי כשאני באפלה. הציבור צריך לדעת מי אני, מה עשיתי ומה היו הכוונות שלי”.

הוא הודה כי טעה בדרך שפעל: “טעיתי בדרך שבה פעלתי, אני לא אחזור על שום דבר לעולם”.

הוא הוסיף: “בכל חיי הבוגרים פעלתי לטובת המדינה – בשירות הצבאי, במילואים, אני עובד בתעשייה הביטחונית, ותמיד תרמתי מעצמי. אני מתגעגע למשפחתי, יש לי ילד קטן ואשה בבית שאני דואג להם – והם דואגים לי. אני כל הזמן חושב עליהם ולא מבין איך יצא שאני עדיין במעצר. אני מבקש בכל לשון להסיר את הצו”.

רונפלד בכתבה של יאיר שרקי, לפני כמעט עשור – על מתגייסים חרדים ליחידות הטכנולוגיה

רוזנפלד הגיש בשבוע שעבר, באמצעות עורכי דינו, בקשה לחנינה מנשיא המדינה יצחק הרצוג, וכתב: “מודה בטעות, למדתי את הלקח ומתחרט חרטה גמורה”.

בשבוע שעבר השתתפה אביטל רוזנפלד, רעייתו של הנגד, בדיון בוועדת חוץ ובטחון של הכנסת על הצעת חוק שמטרתה להביא לשחרורו ממעצר.

“באתי להעביר את הקול של בעלי שלא יכול להישמע. הפעולה שהוא עשה הייתה נטו לטובת מדינת ישראל ואין על זה שום ויכוח”, אמרה אביטל רוזנפלד.

היא הוסיפה: “זה אדם שומר חוק שהחטופים לנגד עיניו. זה אדם שיש לו אחריות ציבורית. הוא עשה טעות בצינור אבל מכאן ועד למסכת הקשה שאנחנו עוברים, הוא בתנאים מאוד קשים. מחבלים צועקים לו בכלא ‘המדינה בגדה בך’.

“אני פונה לכל חברי הכנסת, אנחנו לא אנשים פוליטיים, הוא רחוק מזה. זה לא עניין של פוליטיקה אלא של זכויות אדם. אנחנו רק רוצים שיהיה בבית וינהל את המשפט בצורה נורמטיבית.

“איך קורה שאדם שתרם את הנשמה שלו במשך עשר שנים חווה כזו התעמרות? אני פונה לחברי הכנסת מימין ומשמאל, בבקשה תצילו לנו את הבית, אין לנו כבר למי לפנות”.