ישראל וסלובקיה השלימו את עסקת היצוא הביטחוני הגדולה ביותר אי פעם בין שתי המדינות, בהיקף של כ-560 מיליון אירו.
העסקה, שהובלה על ידי האגף לייצוא ביטחוני במשרד הביטחון – סיבט, תחזק עוד יותר את הקשר בין המדינות ותתרום להעצמת יכולותיה ההגנתיות של סלובקיה.
מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אייל זמיר, חתם על ההסכם בקריה בת”א.
את גיבוש העסקה הובילו ראש סיבט, תא״ל (מיל’) יאיר קולס, מנכ”ל התעשייה האווירית, בועז לוי, וסמנכ״ל ומנהל חטיבת מערכות טילים וחלל בתעשייה האווירית, תא״ל (מיל׳) גיא ברלב.
מערכת BARAK MX, שתשולב בתשתית ההגנה של סלובקיה, היא מערכת הגנה אווירית מתקדמת המתמודדת עם איומים אוויריים, קיימים ועתידיים, כולל איומים בליסטיים.
הצלחתה המבצעית בישראל וברחבי העולם מדגישה את אמינותה ויעילותה. המערכת ידועה ביכולתה הגמישה להתמודדות עם איומים ממקורות שונים, כולל מטוסי קרב, מסוקים, מלט”ים, טילי שיוט, טילי קרקע-אוויר וטילים בליסטיים טקטיים.
למערכת שלושה מיירטים לטווחי פעולה של 35, 70 ו-150 ק”מ, המצוידים בראש ביות מכ”מי אקטיבי, מנוע דו פולסי ורש”ק עוצמתי, המספקים ביצועי יירוט חסרי תקדים מול מגוון רחב של איומים.
מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אייל זמיר, והמנהל הכללי של אגף המודרניזציה במשרד ההגנה הסלובקי. צילום: משרד הבטחון
מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אייל זמיר: “התרחבות היצוא הביטחוני הישראלי במקביל למלחמה, היא המשך ישיר להישגי הטכנולוגיות הישראליות בשדה הקרב. אנו רואים התעניינות גוברת של מדינות נוספות בביצועים יוצאי הדופן של צה”ל ושל מערכות הלחימה הישראליות, הן בהגנה והן בהתקפה. היצוא הביטחוני הוא מרכיב מרכזי בחוסן הביטחוני והכלכלי שלנו. הוא זה שמאפשר לנו להמשיך ולפתח את הדורות הבאים של מערכות הלחימה המתקדמות בעולם. בשם שר הביטחון ומערכת הביטחון, אני מבקש להודות למשרד ההגנה הסלובקי על הבחירה במערכת הגנה אווירית ישראלית ומאמין שמדינות נאט”ו נוספות יילכו בעקבותיה״.
ראש סיבט במשרד הביטחון, תא”ל (מיל’) יאיר קולס: “חתימת העסקה משקפת את היתרון הטכנולוגי – מבצעי הישראלי בהגנה אווירית ואת האמון של סלובקיה הן מול משרד הבטחון והן מול התעשייה האווירית. אנו גאים במעורבות משרד הבטחון בהסכמים ממשלה לממשלה שיובילו להטמעת מערכות של התעשיות הבטחוניות הישראליות במדינות אירופה בסטנדרט נאטו”.