שוקולד? ריבת תות? מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן: במגוון מלויים

לכל מי שרוצה להכין בבית סופגניות ולהימנע מגלוטן: רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה, מציג לרגל חנוכה, מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן, במגוון מילויים בטעמים שונים -  כמו: שוקולד, ריבת חלב, ריבת תות ועוד • הסופגניות טעימות, רכות, קלות להכנה בבית, ומתאימות גם לצליאקים
יעל חן
ג' כסלו התשפ"ה / 04.12.2024 14:48

בירושלים רוצים אוויר הרים: אלה הרכבים שנאסר עליהם להיכנס לעיר

מצרכים:

500 קרם תערובת ללא גלוטןmilano
75 גרם סוכר
17 גרם שמרים יבשים
525 גרם מים
30 גרם שמן קנולה
5 קרם מלח

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד
2. מוסיפים את המים והשמן ולשים כ-7 דקות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
3. שמים בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד, מתפיחים עד הכפלת נפח.
4. מחלקים את הבצק לחתיכות של 70 גרם ויוצרים כדורים.
5.הכדור יש לשים על נייר אפיה משומן ולהתפיח עד הכפלת נפח. ( מכוסה במגבת לחה)
6. בינתיים מחממים שמן בסיר עמוק לטמפ של 170-160 מעלות ואת הסופגניה יש לטגן כשהצד העליון תחילה מוכנס לשמן החם.
7. לאחר כשתי דקות ( עד קבלת צבע חום ) יש להפוך את הסופגניה ולהמשיך לטגן כ2-3 דקות נוספות.
8. לקרר מעט את הסופגניות ואז אפשר להתפרע עם מילויים כאוות נפשכם – כל מילוי ללא גלוטן!
9. מומלץ לעשות שימוש במילוי במזרק עמוק, ובמילוי שמרקמו נוזלי – שוקולד, ריבה, ריבת חלב או חמאת בוטנים .

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות