“עיריית ניו יורק מודיעה בתדהמה”: כך נפתחה מסיבת העיתונאים בחדר 34 בבניין עיריית ניו יורק.
אוטובוסים בין-עירוניים מותאמים לכיסאות גלגלים: איך זה יעבוד?
החדר היה דחוס בכתבים ועיתונאים חרדים, רובם חב”דניקים. המחזה כולו היה אבסורדי, מסיבת עיתונאים בסיומה של החלטה מנהלית לא חשובה של הוועדה לתכנון ובנייה של עיריית ניו יורק. החלטה מספר 56467/2,
לכאורה החלטה שולית על מספור רחובות, אך עוררה עניין רב כבר ערב לפני כאשר תוכנה הודלף. דובר העירייה שון ספייס המשיך באנגלית צחה עם מבטא ניו יורקי: “לאחר בדיקה מעמיקה מתברר שחלה טעות היסטורית בחלוקה ומספור של רחוב איסטרן פארקווי, וכי הבניין ברחוב איסטרן פארקווי 302, הוא בכלל לא חלק מהרחוב. זהו בית קטן ששייך בכלל לרחוב המקביל, לכן מספור בית זה נמחק ממספור הרחוב וכל הבניינים מ-302 ומעלה יורדים במספר זוגי אחד.
החדר התפוצץ בבת אחת. מנדי כתב העיתון, מלמל חיוור כולו: “רגע… זה אומר שעכשיו הכתובת של בית משיח היא כבר לא איסטרן פארקווי 770, היא 768.
“זה…” ניסה להשלים מנדי את המשפט והתעלף, כמו 12 מנדים אחרים ברחבי החדר.
והבלגן העולמי החל.
מוקדי שירות הלקוחות של חברות הסלולר בישראל קרסו, עשרות אלפי בקשות לשינויי מספר טלפון הוגשו בטווח של 10 דקות. חסידי חב”ד ברחבי העולם נצפו במעשי ייאוש: תלישת שלטים ממוספרים, החלפת לוחיות רישוי.
מאות חסידי חב”ד ברחבי העולם נתקעו מחוץ לבתי הכנסת כשלא הצליחו להקיש את הסיסמה בדלת הכניסה, ורבים אחרים איבדו את החיבור לאינטרנט כשלא הצליחו להתחבר לווייפי.
ארגוני חסד רבים דיווחו שסכום התרומות ירד פלאים.
“זה יותר גרוע מאשר אם יוציאו את הצבע הצהוב מחוץ לחוק”, סיפר בבכי חסיד.
בפתח חנויות ‘משכן התכלת’ נצפו תורים ארוכים, כשאלפי חסידים הגיעו לקנות תיק תפילין חדש.
•
פגישת חירום בהולה של מיטב ראשי ועסקני חב”ד אורגנה. שלל העסקנים והרבנים מכל הפלגים והחוגים, נפגשו בשיחת זום רבת-משתתפים.
מני, אחד הנוכחים, הכריז בפתח הפגישה: “אוקיי, פתחתי קמפיין צ’רידי עולמי – מצילים את 770, תפיצו כמה שאפשר!” אבל רגע, צעק לו מנחם אחד: “בשביל מה קמפיין? מה יעזור, כסף?!”
מני הסתכל עליו בביטול וענה: “דבר ראשון פותחים קמפיין! אחרי זה חושבים למה”.
“נקנה את הרחוב!” צעק מנדל. “ניפגש עם טראמפ!” זעק לוי. “צריך לערב את קושנר,” הסכימו כולם.
הפגישה נמשכה שעות רבות, כשכל פעם מצטרפים ומתנתקים שליחי חב”ד אחרים לפי אזור הזמן שלהם.
המספר והרמזים הטמונים בו לא השתנה, אבל שינוי מספר הבית הוא הבעיה ברשתות החברתיות הרשת געשה ורעשה, ההאשטג SaveThe770# הפך לוויראלי בתוך שעות, מאות תגובות עלו כדוגמת “עד מתי נסבול את הגלות המספרית הזו?!”
בינתיים באולפני JMR הוקלט בחופזה שיר החיזוק “770 בלב”. השיר, בביצועם של אברהם פריד, בני פרידמן ושמחה פרידמן, כלל את הפזמון הנוגע ללב:
“שבע שבע אפס / זה יותר מסתם מספר / גם אם בחוץ שבע שש שמונה / בפנים הכל נשאר / שבע שבע אפס אחי / זה קודם כל בלב.”
השיר הפך ללהיט מיידי בחתונות חב”ד, במיוחד בזכות הקטע האינסטרומנטלי שבו הקהל צועק “שבע! שבע! אפס!”
מנגד, בקבוצות הוואטסאפ של חסידי ברסלב התגלגלו מצחוק.
“הם עושים כזה עסק ממספר של בניין? אצלנו באומן אין בכלל מספרים ברחובות והכל מסתדר”, כתב אחד מהם. “תציעו להם לעבור לגימטריה של נ’ נח'”, הציע אחר.
הסוגיה המספרית המשיכה לטלטל את העולם החב”די. לאחר שבוע וחצי של דיונים מרתוניים שכללו 770 דקות של שיחות זום (במקרה או שלא), עלה הפתרון המבריק. הכסף שגויס בקמפיין “מצילים את 770”, ובשלושת הקמפיינים המתחרים שצצו מיד אחריו – “כולנו 770”, “סבן סבנטי”, ו”בונים את 770″ – הספיק בדיוק למבצע הנדסי מורכב.
•
בוקר אחד התעוררו תושבי קראון הייטס לקול המולה חריגה. צי משאיות ענק ומאות פועלים מקסיקנים (באישור טראמפ), החלו במבצע בנייה מהיר. תוך זמן קצר, העתק מדויק של בניין 768 (לשעבר 770) ניצב בגאון לצד אחיו התאום. “אם יש לנו כבר עשרות העתקים ברחבי העולם, מה הבעיה להוסיף עוד אחד ממש פה?” הסביר אחד היזמים בחיוך.
הבניין החדש, שהתווסף לרחוב לפני הבניין המקורי, קיבל רשמית את המספר 768, ובכך החזיר את הכתר – המספר 770 – למקומו ההיסטורי.
“זה לא סתם פתרון, זה ממש בשורה”, התרגש שדרן רדיו חב”די בבוקר שלמחרת. “קודם כל, המספר חזר ברוך השם. אבל יש כאן עוד משהו – בכינוס השלוחים הבא יהיה סוף סוף מקום לכולם בתמונה המפורסמת. שני בניינים, כפול שורות, כפול ברכה!” חתם בהתלהבות. “ומי יודע” הוסיף בקריצה, “אולי זה רמז שצריך להכפיל גם את מספר השלוחים…”
גל ההכפלה לא נעצר בקראון הייטס. התופעה התפשטה לכל מקום שבו יש העתק של 770 – בכפר חב”ד רצו לוועדה המקומית, בצפת מחפשים אבנים בצבע המקורי, ובמצפה רמון (כן, גם שם יש 770) כבר מודדים את המגרש הצמוד.
במילאנו הבטיחו שההעתק של ההעתק יהיה עוד יותר מדויק מהמקור, אחד השליחים הסביר: “אם המקור כפול, גם ההעתקים צריכים להיות כפולים…”
רוצים לעקוב אחרי הסטטוס של מני? לחצו כאן