היועץ המשפטי לממשלה, פנה הבוקר (שלישי) באמצעות המשנה לעניינים אזרחיים, עו”ד ארז קמיניץ, אל חברי הגוף הבוחר את רבני העיר ירושלים, והציג בפניהם שורה של ציטוטים “בעייתיים” שנשמעו לכאורה מפיו של הרב אליהו, מהשנים 2002 עד 2010, בנוגע ליחסי יהודים וערבים.
בפנייה לחברי הגוף הבוחר, מביא היועץ המשפטי לממשלה גם את התשובה שנמסרה מטעמו של הרב אליהו לטענות שהופנו כלפיו.
ממשרד המשפטים נמסר: “הפנייה מביאה בפני חברי הגוף הבוחר את העובדות הרלבנטיות אשר עמדו בפני היועץ המשפטי לממשלה בשנה שעברה, עת נדרש לגבש עמדתו נוכח התנגדויות מטעמם של גורמים שונים למועמדותו של הרב אליהו לכהונת הרב הראשי לישראל, וזאת בשל התבטאויות שונות שלו.
“היועץ המשפטי לממשלה מצא לנכון להביא עובדות אלה לידיעת חברי הגוף הבוחר, עת מפעילים הם את שיקול דעתם בעת הבחירה”, נמסר עוד ממשרד המשפטים.
מכתב דומה נשלח לחברי הגוף הבוחר של רבנות הראשית לישראל, לפני יותר משנה, אז התמודד הגר”ש אליהו על כהונת הראשון לציון.
בעקבות כוונת היועץ לשלוח את המכתב, פנו בימים האחרונים מלשכתו של הרב אליהו ללשכת היועץ המשפטי לממשלה וביקשו ממנו לעצור את שיגור המכתב.
בתגובה הודיע וינשטיין כי הוא נאלץ לעשות זאת בעקבות פניות של “גורמים שונים” שפנו ללשכתו. בעקבות בקשת לשכת הרב אליהו שיחשוף באיזה ארגונים מדובר, הודיע היועץ כי מדובר בארגון אחד בלבד.
בדברי הנימוק ששלח וינשטיין לעו”ד של הרב אליהו הוא הסביר כי מחובתו הציבורית להסביר לגוף הבוחר כי ישנה אפשרות של פתיחת הליכים משפטיים נגד הרב אליהו.
בלשכתו של הרב הופתעו מהנימוק של וינשטיין, מאחר והרב כבר מכהן כיום בתפקיד רב עיר ואותה בדיקה בדיוק, עם אותן טענות, בוצעה כבר לפני יותר משנה, בעת שהרב התמודד בבחירות ורבנים הראשיים.
גם שרת המשפטים ציפי לבני קיימה בימים האחרונים שיחות עם חברים בגוף הבוחר והפצירה מהם למנוע את בחירתו של הרב אליהו, בשל התבטאויותיו נגד השכרת דירות לערבים.
גם ראש השב”כ לשעבר, יובל דיסקין, הצטרף למתקפה נגד מועמדותו של הרב אליהו. “מועמדתו לתפקיד הרב של העיר ירושלים הינה סיבה לדאגה ומחייבת אמירה של כל מי שלא מוכן לקבל בתפקיד כזה רב ‘שלזכותו’ עומדות שלל אמירות קיצוניות”, כתב בדף הפייסבוק שלו.
התנועה למשילות ודמוקרטיה שיגרה הבוקר פנייה דחופה לכל חברי הגוף הבוחר את הרבנים הראשיים לירושלים, בעקבות מה שכינו “ניסיונות פסולים של היועץ המשפטי לממשלה להתערב בשיקול הדעת של הבוחרים”.
במכתב הוסבר לחברי הגוף הבוחר כי היועץ המשפטי לממשלה מתערב באופן בוטה בהליך הבחירות ולכן “חובה עליכם לדעת כי התערבותו נעשית ללא סמכות ועל כן היא פוגעת בהליכים הדמוקרטיים המקובלים”.