האם סופרמרקט אחראי לנפילה שהתרחשה בחניון הסמוך אליו, על אף שאינו בבעלותו או בתפעולו?
כך לפחות נטען בתביעה שהגישה תושבת ירושלים, בת 33, באמצעות עו”ד איתמר בן עמי, נגד סופרמרקט ‘נתיב החסד’ ברחוב שאולי הכהן 10 בשכונת נווה יעקב בירושלים.
על פי התביעה, בחודש יולי 2021 הגיעה האישה למקום כדי לערוך קניות. היא החנתה את רכבה בחניון הנמצא בבעלות עיריית ירושלים, הסמוך למרכול.
בעת שפסעה בחניון בדרכה לסופרמרקט, נתקלה רגלה בסרט אריזה שהיה מונח על הרצפה, ואשר ככל הנראה נפל מארגזי הסחורה של הסופרמרקט. כתוצאה מכך איבדה את שיווי משקלה, נפלה על הקרקע ונחבלה ביד ימין.
עוברים ושבים מיהרו לעזרתה, והיא התפנתה עצמאית למוקד רפואה דחופה, שם אובחן כי היא סובלת משבר במרפק. מהמוקד הועברה האישה לבית החולים הדסה עין כרם, עברה בדיקות הדמיה שהובילו להחלטה לנתחה, לשם שחזור המרפק וקיבוע פנימי שלו.
מאז האירוע, האישה סובלת מכאבים, מגבלות בתנועה והפרעה תפקודית ביד ימין, שהיא היד הדומיננטית שלה. הפגיעה השפיעה משמעותית על יכולתה לעבוד בתפירה, מקצוע המצריך מוטוריקה עדינה ושליטה מלאה בידיים. היא נדרשה לקבל טיפולים רפואיים ושיקומיים רבים, שלא הביאו להחלמה מלאה.
במצוקתה, פנתה האישה לעורך הדין איתמר בן עמי, שהגיש בשמה תביעה נגד הסופרמרקט, בטענה לרשלנות והפרת חובת הזהירות מצדו.
לדברי עו”ד בן עמי, “הסופרמרקט התרשל בכך שלא דאג לניקיון ותחזוקת החניון, ולא נקט באמצעי זהירות למניעת מפגעים כמו סרטי אריזה הפזורים על הרצפה”.
לטענת עו”ד בן עמי. “הסופרמרקט השתמש בחניון לצרכיו התפעוליים, ועל כן היה עליו לדאוג לבטיחות הלקוחות”.
הסופרמרקט הגיש מצדו הודעת צד שלישי נגד עיריית ירושלים, בטענה שהחניון בו התרחשה התאונה נמצא בבעלות העירייה ועל כן גם אחראי על תחזוקתו. עיריית ירושלים הגישה תגובה בה האשימה את המרכול, בכך שפלש לחניון, מעמיס ופורק בו סחורה ועושה בו כראות עיניו.
לנוכח תגובת העירייה, דחה בית המשפט את ניסיון הטלת האחריות על העיירה, והתביעה נגדה נדחתה ללא צו להוצאות.
על אף שמומחה מטעם הסופרמרקט, פרופ’ נרובאי, קבע כי היא סובלת מנכות מינורית בלבד בשיעור של 2.5% – בשל הצלקת הניתוחית בלבד, הגיעו הצדדים לפשרה, לפיה ישלם הסופרמרקט לתובעת פיצוי בסך 129 אלף שקלים.
כבוד השופטת ריבה שרון מבית משפט השלום בפתח תקווה אישרה לאחרונה את הסכם הפשרה ונתנה לו תוקף של פסק דין.