רכיבים:
• חבילת איטריות אודון בוואקום
• 150 מ”ל בסיס רוטב קארי אדום (נוזל)
• ליטר חלב קוקוס
• 30 מ”ל שמן סויה
• 17 ג’ סוכר
• פטריות שיטאקי יבשות
• חופן עלי בזיליקום (לפחות 5 יח’)
• בצל ירוק פרוס דק
• 100 ג’ טופו חתוך לקוביות בגודל של 1X1 ס”מ
• כף מלאה בוטנים גרוסים.
להכנת הרוטב:
• בסיר קטן לאחד את חלב הקוקוס, הסוכר, השמן ובסיס הקארי הנוזלי לחמם תוך כדי עירבוב עד שהסוכר נמס ולכבות.
• פטריות שיטאקי – להכניס לסיר 5 יח’ פטריות שיטאקי לכסות במים, להביא לרתיחה ולבשל על חום נמוך כ-20 דקות, לקרר, לסנן, לחתוך את הרגל של הפיטריה ולפרוס את השיטאקי לפרוסות דקות.
• טופו – ניתן להשרות במעט רוב סויה מדולל במים או רוטב טריאקי מדולל, לסנן ולטגן קלות עד הזהבה, להיזהר שלא ישרף ויקבל טעם מריר.
• את איטריות האודון רצוי לחלוט כ-20 שני במים רותחים.
להכנת המנה:
• במחבת עמוקה או ווק לשים 200 מ”ל רוטב קארי מוכן, פטריית שיטאקי פרוסה ואת הטופו המטוגן, להביא לרתיחה ולהכניס פנימה את אטריות האודון להקפיץ ביחד עם שהרוטב מסמיך ומצטמצם.
• לקראת סוף הבישול להוסיף פנימה את הבזיליקום.
• כשמוכן לשים את האודון בצלחת עמוקה ולסגור מעל עם בוטנים והבצל הירוק.