“מיליונים לכיסם הפרטי”: הממשלה אישרה לקצוב את כהונת היועמ”שים

אריה ריבקינד
|
ט"ז חשון התשפ"ה / 17.11.2024 17:47
היועמ”שים יזכו לתקופת צינון בסכום של שנתיים עבודה – והשרים תקפו את התנאים של סיום כהונת היועמ”שים, אחרי שאישרו אותם • אמסלם: “אפנה לבג”ץ, לא ניתן להם לגנוב כספי ציבור” • סמוטריץ: “בשביל להיפטר מהם אני מוכן לשלם את זה”

הממשלה אישרה היום (ראשון) את ההחלטה לסיים את כהונתם של היועמ”שים הוותיקים שכיהנו שבע שנים, זאת למרות שהיועמ”שית גלי בהרב-מיארה קבעה שקיימת “מניעה משפטית”.

‏בהחלטה נקבע כי שבעת היועמ”שים בהם מדובר  יקבלו תקופת צינון בסכום של שנתיים עבודה, בתמורה לסיום העסקתם. ‏

לפי דיווח ב’כאן חדשות’, השרים זעמו על ההחלטה שאישרו, והיו מי שטענו שהיא “מטורפת”.

שר ירושלים ומסורת ישראל מאיר פרוש: “הייעוץ המשפטי מחפש על השקל משפחות ברוכות ילדים מהמגזר החרדי ולעצמם רוצים לקחת את כספי הציבור בלי הכרה”.

השר המקשר בין הממשלה לכנסת דודי אמסלם: “אני אפנה לבג”ץ נגד ההסכם הזה. לא ניתן להם לגנוב את כספי הציבור באמצע מלחמה”.

שר האוצר בצלאל ‏סמוטריץ’: “לא יכול להיות שאלה הדרישות, אבל בשביל להיפטר מהם אני מוכן לשלם את זה”.

שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה ‏גילה גמליאל: “אסור ליצור תקדים במגזר הציבורי לצינון של שנתיים”.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ’ התייחס לדיון שנערך בממשלה: “כבר 15 שנה שאנשי הייעוץ המשפטי בנציבות שירות המדינה, במשרד האוצר ובפרקליטות מגנים על התנהלות בלתי חוקית ופועלים בשיטת ‘יד רוחצת יד’. במקום ליישם את החלטת הממשלה שקבעה בשנת 2009 שיש צורך בקציבת כהונת היועמשי”ם ושזהו אינטרס ציבורי מובהק – הם פועלים כדי לסכל אותה, מתוך אינטרס אישי”.

סמוטריץ’ הוסיף: “הם מתבצרים בעמדותיהם, מסרבים להגיע להסדרים כספיים הוגנים, ונוקטים בחוסר תום לב מובהק. כל זאת, מתוך מטרה להישאר בתפקידם ולכפות את עצמם על המשרדים, תוך ניצול המערכת כדי לסחוט מיליוני שקלים לכיסם הפרטי – על חשבון אזרחי ישראל.

“במקום לקדם שקיפות ואחריות ציבורית, הם מחבלים בעקרונות שלטון החוק ונאחזים בקרנות המזבח כדי להמשיך ולשמר את כוחם – בניגוד גמור להחלטת הממשלה ולרצון הציבור. היום הממשלה שמה לזה סוף והעבירה החלטה חד משמעית על קציבת הכהונה של יועצים משפטיים שתקופת כהונתם פקעה”.

החלטת השרים קבעה כי בתוך שבועיים, הממונה על השכר יצטרך להסדיר את תנאי פרישתם של שבעת היועמ”שים. לאחר מכן, כל יועץ משפטי כזה במשרדי הממשלה יאלץ לסיים את תפקידו עד סוף השנה. במקרים חריגים המנכ”ל יהיה יכול לבקש את הארכת הכהונה למשך זמן קצר.

גורם המעורב בפרטים מסר שהממשלה יזמה את ההחלטה בדחיפות בעיקר כדי לסיים את כהונת יועמ”ש האוצר אסי מסינג, שנקלע לעימותים תכופים מול שר האוצר והממשלה והוא אחד היועצים שההחלטה רלוונטית עבורו.