נתניהו ‘לקח אחריות’: ביצענו את מתקפת הביפרים, היו שהתנגדו

נתניהו אישר בישיבת הממשלה: "היו בכירים במערכת הבטחון והדרג המדיני הממונה עליהם שהתנגדו למבצע הביפרים ולחיסול נסראללה, אמרו לי שארה"ב תתנגד, לא הקשבתי" • גער בשרים: "רק שליש הגיעו, צריך לקזז טיסות" • קרעי התלהב מנוכחות השר כ"ץ: "זה מחזה שיש פה שר ביטחון"
חרדים 10
ט' חשון התשפ"ה / 10.11.2024 15:22

ישיבת הממשלה הראשונה מאז הדחתו של יואב גלנט שהתקיימה הבוקר (ראשון) נוצלה על ידי להתייחס השרים לפיטוריו מתפקיד שר הביטחון – והם לא חסכו בעקיצות.

שר התקשורת שלמה קרעי בירך על השתתפותו של שר הביטחון החדש, ישראל כ”ץ בישיבה ותוף התייחסות להעדרויות של גלנט מישיבות הממשלה – אמר: “זה מחזה שמגיע שר בטחון לישיבות הממשלה, מקשיב לנו ומשתף פעולה עם ראש הממשלה”.

שר התפוצות עמיחי שיקלי הצטרף: “זה אחרית הימים. מי היה מאמין?”

אבל עוד קודם ראש הממשלה רתח על הנוכחות הדלה של השרים בישיבה. “זה לא מקובל שרק שליש מהשרים באים לישיבת הממשלה”.

הוא פנה אל שרת התחבורה מירי רגב: “צריך לקזז בטיסות”.

מזכיר הממשלה יוסי פוקס העיר: “זה אומר שגם היא צריכה להגיע בזמן”.

גם השר חיים כץ התלונן: “לפעמים באים ומחכים שעה שהישיבה תתחיל”.

מיקי זוהר: “במצב הזה, לא בטוח בכלל שיש טיסות לקזז” – ושרת התחבורה מחתה: “מיקי אל תגיד ככה. הכל בטוח, וזה בסדר לטוס”.

ראש הממשלה מסר בישיבה סקירה ביטחונית ארוכה ולא שגרתית בה התייחס למהלכי המלחמה והסביר את ההחלטות שקיבל במהלכה.

במהלך הישיבה נתניהו התייחס להצלחות הצבאיות של ישראל בתקופה האחרונה, מתח ביקורת על גלנט מבלי להזכיר את שמו – ולמעשה לראשונה נטל אחריות רשמית על מבצע הביפרים שהדהים את העולם: “מבצע הביפרים וחיסול נסראללה בוצעו למרות התנגדות של בכירים במערכת הבטחון והדרג המדיני הממונה עליהם”.

הוא הוסיף ועקץ את שר הביטחון לשעבר והרמטכ”ל: “גם כשרציתי לחסל את נסראללה, להיכנס לרפיח ועוד דברים – היו מי שהתנגדו בקבינט. אחת הטענות היתה חוסר הרצון של ארצות הברית לשתף פעולה. אני לא הקשבתי להם והלכתי עד הסוף”.

בישיבה התייחסו שרה הממשלה גם למאמצים בשבועות האחרונים להגיע לעסקה לשחרור חטופים.

השרה מאי גולן אמרה: “אני פוגשת משפחות חטופים, והן אומרות לי שראש השב”כ, הרמטכ”ל וקצינים בצה”ל טוענים שיש עסקה על השולחן, ושראש הממשלה מונע זאת. זה לא מתקבל עלה דעת. זו הסתה. זה שקר. מוכרים למשפחות שראש הממשלה מונע זאת משיקולים פוליטיים. משתמשים בפצע של המשפחות הללו”.

ראש הממשלה נתניהו השיב: “לאחר חיסול סינוואר הנחיתי להביא עסקאות חלקיות, אבל חמאס עדיין מסרב. ההצעה שחמאס מדבר עליה היא להפסיק את המלחמה, לסגת מכל השטח ולהשאיר את חמאס בשלטון. בדיונים האחרונים הנחיתי להציע חמישה מיליון דולר על כל חטוף חי שמוחזר. מנצלים את המשפחות לתדרוכים שקריים נגד הדרג המדיני, לעתים על-ידי דרג מדיני, וחלק על-ידי פקידים. זה חמור מאוד.

“יש מבפנים ומבחוץ גורמים שמשקרים בנוגע לעסקה. משקרים על המשפחות. הרבה אנשים שמנהלים את המסע נגד הממשלה הם מאוד אובייקטיביים… צריך להפריך את הדיס-אינפורמציה הזאת”.

לדבריו, “בניגוד לתדרוכים שיש בתקשורת, מאז הקמפיין שנעשה לאחר רצח ששת החטופים, החמאס רק הקשיח את עמדותיו. המשוואה היא שכל פעם שהחמאס מרגיש שיש לו רוח גבית שמחלישה את ממשלת ישראל הוא מקשיח עמדות”.

השר כץ שאל את נתניהו: “עם כל החיסולים וכל העבודה הזאת – איך יכול להיות שאין מידע על החטופים מי בחיים ואיפה הם?”. השרה רגב הוסיפה: “זאת שאלת מיליון הדולר”.

השרה סטרוק שאלה במהלך הישיבה כיצד הלחימה בלבנון משיגה את היעד שהקבינט הציב, שהרי אין הפחתה בירי לעבר הצפון. “יש הישגים מרשימים בנוגע למניעת פלישה, אבל זה עדין לא מונע ירי לעבר הישובים”, אמרה סטרוק.

דבריה עוררו את זעמו של השר שיקלי: “כדאי לסייר בשטח ולראות את ההישגים של הכוחות. לטעון שלא מבינים מה הקשר בין מטרות המלחמה לפעולות של צה”ל זו היסחפות. אפשר להתווכח על העמקת התמרון אבל ההישגים של הכוחות חשובים מאד”.

נתניהו הכריז בישיבת הממשלה על כוונתו להקים מנהלת ייעודית לטיפול במשפחות קורבנות הנובה. נתניהו אמר בישיבה: “ש ציבור שמיוצג עם מנהלת, כמו משפחות החטופים. יש את משפחות חללי צה”ל שדואגים להן גם. אבל יש את המשפחות של נרצחי נובה ושאר המסיבות בעוטף עזה שלא מקבלות ייצוג”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות