חצי מיליון ש”ח למשפחה שהייתה מעורבת בתאונה עם רכב פלסטיני

יוני גרין
|
ט' חשון התשפ"ה / 10.11.2024 11:08
ארבעה ילדים, בני משפחה מאזור יהודה ושומרון, שנפגעו בתאונת דרכים חזיתית עם רכב פלסטיני, קיבלו לאחר מאבק משפטי קצר פיצויים בסכום של כחצי מיליון שקלים • תביעת אב המשפחה, שנהג ברכב, עדיין מתנהלת והוא צפוי לקבל פיצוי נוסף

משפחה מאזור יהודה ושומרון זכתה לאחרונה בפיצויים בסכום כולל של כחצי מיליון שקלים, בעקבות תאונת דרכים חזיתית שבה היו מעורבים בני המשפחה.

הפיצויים ניתנו לאחר מאבק משפטי קצר, בסיומו הושגה פשרה בין המשפחה לחברת הביטוח ‘ווישור’ –  שביטחה את רכבם בביטוח חובה.

על פי התביעה שהוגשה על ידי עו”ד איתמר בן עמי, התאונה אירעה כאשר אב המשפחה וארבעת ילדיו נסעו ברכבם לכיוון ביתם. לפתע, רכב פלסטיני שלא ציית לרמזור אדום פרץ לצומת והתנגש בעוצמה ברכב המשפחה.

למרות שהוחלפו פרטים, הנהג שהיה מעורב בתאונה, תושב הרשות הפלסטינית, לא אותר עד היום.

“בני המשפחה חששו כי מדובר בפיגוע טרור, ורגעי האימה הראשונים הסבו לחלקם גם פגיעה נפשית, מעבר לפגיעה הפיזית”, ציין עו”ד בן עמי.

הבת הבכורה, בת 11, שנפצעה באורח הקשה ביותר: היא נפגעה בראשה, בצוואר ובגוף, וסבלה מחבלות יבשות וכאבים ממושכים.

לאחר התאונה, פונתה הבת ל’הדסה עין כרם’, שם אובחנה כסובלת מחבלות גופניות וממצוקה נפשית. היא נזקקה לטיפולים רפואיים ולליווי פסיכולוגי קצר בשל החרדות שפיתחה.

במהלך ההליך המשפטי, מונו מומחים רפואיים שבדקו את מצבה של הבת וקבעו נכויות רפואיות זמניות וקבועות לא משמעותיות.

למרות שהנכויות שנקבעו היו נמוכות יחסית, חברת הביטוח ‘ווישור’ החליטה להגיע לפשרה ולפצות את המשפחה בסכום כולל של כ-500 אלף שקלים, מתוכם, 120 אלף שקלים בשל הפגיעה בבת.

לדברי עו”ד איתמר בן עמי, על פי החוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים (הפלת”ד) פיצויים לקטינים מחושבים על בסיס השכר הממוצע במשק, העומד כיום על כ-14 אלף שקלים בחודש.

במקרים כאלה ביהמ”ש נוטה לחשב את הנכות התפקודית כקרובה יותר לנכות הרפואית – ועל כן, הפיצויים עשויים להיות גבוהים מאד, למרות שהנכות בפועל היא נמוכה וכמעט זניחה.

לדברי עו”ד בן עמי, במקרה זה העדיפה חברת הביטוח “לקנות סיכון” ולהגיע להסדר מהיר.

“ייתכן שבחברת הביטוח חששו שהנכויות הנפשיות של הבת יתפתחו לנכויות קבועות בעתיד, דבר שעלול להוביל לפיצויים גבוהים עוד יותר,” הוא מסביר. “על כך יש להוסיף את העלויות הכבדות של ניהול הליך משפטי. לכן, מבחינת חברת הביטוח היה עדיף לסגור את התיק בהסכמה ולמנוע סיכונים משפטיים נוספים.”

האחים האחרים, שנפגעו גם הם בתאונה, קיבלו פיצויים בסך של 100 אלף שקלים כל אחד. בסך הכל, קיבלה המשפחה, עד עתה, פיצויים בסכום של כחצי מיליון שקלים.

לדברי עו”ד בן עמי, תביעת אב המשפחה, שנהג ברכב בעת התאונה, עדיין מתנהלת והוא צפוי לקבל פיצוי נוסף.

“הפשרה שהושגה תואמת את האינטרסים של שני הצדדים”, מציין עו”ד בן עמי. “המשפחה קיבלה פיצוי הולם בזמן קצר, וחברת הביטוח נמנעה מהוצאות משפטיות נוספות ומסיכון לפסיקה גבוהה יותר בעתיד – לצד זאת גם המשפחה קנתה סיכון שכן פגיעות המעורבים בתאונה היו קלות וספק אם לאחר מינוי מומחים רפואיים מטעם בית המשפט היו נקבעים נכויות המצדיקות את הפיצוי שהושג בפשרה”.