סקר: בנט בראשות מפלגה לוקח את המנדטים שלו רק מ’גוש השינוי’

חרדים 10
|
כ"ט תשרי התשפ"ה / 31.10.2024 11:54
לפי סקר ‘ישראל היום’, לו הבחירות היו מתקיימות היום בהרכב הנוכחי של הכנסת, מפלגות הקואליציה זוכות ל־56 מנדטים, האופוזיציה ב־55 מנדטים והערביות ב-9 מנדטים • אם בנט מתמודד, הוא לא יכול להרכיב קואליציה מגוש המרכז-שמאל ללא המפלגות הערביות

מנתוני סקר שערך מכון ‘מאגר מוחות’ ופורסם הבוקר (חמישי) ב’ישראל היום’ עולה, כי אם נפתלי בנט יתמודד בבחירות הבאות, מפלגתו תהיה הגדולה ביותר, אך את כוחה תשאב ממפלגות האופוזיציה ולא תפגע בכוחה של הקואליציה הנוכחית.

על פי הסקר, מפלגת הליכוד מתאוששת קלות, אך גוש נתניהו עדיין לא מגיע לרוב הנדרש. נתון נוסף שעולה מהסקר הוא, כי במצב כזה גם בנט לא יכול להקים קואליציה –  ללא המפלגות הערביות.

השנה האחרונה התאפיינה בשינויים פוליטיים מטלטלים: שבוע אחרי 7 באוקטובר צנחה מפלגת הליכוד מ־32 מנדטים ל־18, וכשבני גנץ נכנס לממשלת החירום הוא הגיע כמעט עד 40 מנדטים.

אלא שבתקופה האחרונה מתחילים הנתונים להתייצב עם כמה מגמות מעניינות: הליכוד אמנם מתאושש אך לא חוזר למלוא כוחו, גנץ אמנם זוכה לשדרוג מאז הבחירות, שהסתיימו ב־12 מנדטים, ומטפס לכ־19, אך “מגרש חניית המנדטים” שהיה אצלו בתקופה שבה נכנס לממשלה – התפזר.

לפי הסקר, לו הבחירות היו מתקיימות היום בהרכב הנוכחי של הכנסת, מפלגות הקואליציה זוכות ל־56 מנדטים, מפלגות האופוזיציה ל־55 מנדטים ועוד 9 מנדטים למפלגות הערביות.

לפי תוצאות הסקר, הליכוד מתחזק וזוכה ב-26 מנדטים, המחנה הממלכתי ב-19, ישראל ביתנו ב-12, יש עתיד ב-11, הדמוקרטים ב-11, ש”ס ב-11, עוצמה יהודית ב-8, יהדות התורה ב-8, רע”ם ב-5, חד”ש-תע”ל ב-5 ומפלגת הציונות הדתית ב-4 מנדטים.

ומה עם בנט?

אם נפתלי בנט  מתמודד בראשות מפלגה חדשה, כאשר סער ירוץ ביחד עם הליכוד, עולה כי בנט מוביל עם 24 מנדטים ואחריו נתניהו עם 23 מנדטים.

הנפגעות המרכזיות מהמהלך הן מפלגת המחנה הממלכתי שמתרסקת ל-10 מנדטים, יש עתיד שנחלשת ל-8 וישראל ביתנו שמקבלת 8. ש”ס זוכה בתרחיש זה ב-10 מנדטים, יהדות התורה ב-8, עוצמה יהודית ב-8, הדמוקרטים של יאיר גולן ב-8, חד”ש-תע”ל ב-5, רע”מ ב-5 ומפלגת הציונות הדתית ב-4.

מנותנים אלה עולה כי בנט, איש ימין, לא מגייס את קולותיו מקואליציית הימין הנוכחית אלא מחבריו ל’ממשלת השינוי’.

נתון שהיה צפוי, אך עדיין בולט, הוא השפעתו האלקטורלית האפסית של גדעון סער. אם הוא רץ לבד הוא עומד על 1.5 מנדטים בלבד ולא עובר את אחוז החסימה. אם הוא מצטרף למפלגת הליכוד, כפי שצפוי לקרות, הוא לא משנה את תמונת המנדטים.

הסקר נערך על ידי פרופ’ יצחק כ”ץ ומאגר מוחות בע”מ, בקרב 501 משתתפים מהאוכלוסייה הישראלית הבוגרת בגיל 18 ומעלה