מסקר שביצע מכון ‘מדגם ייעוץ ומחקר’ בראשות מנו גבע ופורסם הערב (שני) ב’מהדורה המרכזית’ בחדשות 12, עולה כי אם הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום ומפת המפלגות הייתה נשארת כפי שהיא – המפלגה הגדולה ביותר הייתה הליכוד בראשות בנימין נתניהו, שמתחזקת לעומת סקר קודם וזוכה ל-26 מנדטים.
המפלגה השנייה בגודלה היא המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ שמקבלת 22 מנדטים.
בהמשך הרשימה: יש עתיד של יאיר לפיד וישראל ביתנו של אביגדור ליברמן נחלשות ל-13 מנדטים, בעוד ש”ס בראשות אריה דרעי והדמוקרטים בראשות יאיר גולן מקבלות כל אחת ל-10 מנדטים.
יהדות התורה שומרת על כוחה עם 8 מנדטים, ועוצמה יהודית של איתמר בן גביר מתחזקת ל-8 מנדטים. רע”ם בראשות מנסור עבאס וחד”ש-תע”ל שומרות על כוחן וזוכות כל אחת ל-5 מנדטים.
מתחת לאחוז החסימה: הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ’ שמתקרבת לאחוז החסימה וזוכה ל-2.9%, בל”ד בראשות סמי אבו שחאדה שזוכה ל-2.6% והימין הממלכתי בראשות גדעון סער שזוכה ל-1%.
מבחינת מפת הגושים, על פי הסקר, האופוזיציה – כולל חד”ש-תע”ל, גורפת 68 מנדטים, בעוד הקואליציה – 52 מנדטים.
אלא שבניגוד לסקרים קודמים, האופוזיציה לא יכולה להקים ממשלה בלי מפלגה ערבית.
נתניהו מגדיל את הפער
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, בין בנימין נתניהו ליאיר לפיד – מוביל נתניהו עם התאמה של 41% לעומת לפיד עם 24%. 31% השיבו שאף אחד מבין נתניהו ולפיד מתאים לתפקיד, ו-4% השיבו “לא יודע”.
בשאלת ההתאמה בין נתניהו לגנץ – נתניהו מוביל עם התאמה של 39% לעומת גנץ עם 27%. 29% השיבו שאף אחד מביניהם לא מתאים לתפקיד, ו-5% השיבו “לא יודע”.
בשאלת ההתאמה בין בנימין נתניהו לנפתלי בנט, אחרי רצף סקרים שבהם הוביל בנט, בסקר הנוכחי מוביל נתניהו עם התאמה של 38%, לעומת בנט עם 35%. 23% השיבו שאף אחד מבין נתניהו ובנט מתאים לתפקיד, ו-4% השיבו “לא יודע”.
בין מלחמה ופוליטיקה
בסקר נשאלו המשתתפים
• “מתי לדעתך צריכות להתקיים הבחירות לכנסת?” 52% השיבו “בהקדם האפשרי”. לעומת זאת, 40% השיבו שבמועדן המקורי בסוף 2026, ו-8% השיבו “לא יודע”.
בקרב מצביעי גוש נתניהו, 21% השיבו שבחירות צריכות להתקיים בהקדם האפשרי, לעומת 71% שהשיבו שבמועדן המקורי. בקרב מצביעי גוש מתנגדי נתניהו, 84% השיבו שבהקדם האפשרי, לעומת 13% שהשיבו שבמועדן המקורי.
• “האם ישראל מנצחת או לא מנצחת במלחמה?” 51% השיבו שישראל מנצחת גם מול חמאס בעזה וגם מול חיזבאללה בלבנון. מנגד, 26% השיבו שישראל לא מנצחת לא מול חמאס בעזה ולא מול חיזבאללה בלבנון.
• “האם אתה מרוצה או לא מרוצה מהתקיפה הישראלית באיראן?” בסך הכל 57% השיבו שהם מרוצים, לעומת 32% שהשיבו שהם לא מרוצים.
בקרב מצביעי גוש נתניהו 66% השיבו שהם בסך הכל מרוצים לעומת 27% שהשיבו שהם לא מרוצים. בקרב מצביעי גוש מתנגדי נתניהו, 57% השיבו שהם מרוצים, לעומת 33% שהשיבו שבסך הכל הם לא מרוצים.
• ומה באשר לתמיכה או התנגדות לחוק הגיוס החדש שמגבשת הקואליציה? 15% מכלל המדגם השיבו “תומך”, 38% השיבו “מתנגד”, ו-31% השיבו “לא שמעתי על חוק הגיוס החדש המתגבש”. 16% השיבו “אין לי עמדה בנושא”.
בקרב מי ששמע על חוק הגיוס החדש המתגבש, 22% השיבו “תומך” לעומת 56% שהשיבו “מתנגד” ו-22% אין לי עמדה בנושא.
• בסקר נשאלו המשתתפים על הבחירות לנשיאות ארה”ב שיתקיימו בשבוע הבא: “את מי היית רוצה לראות בתפקיד נשיא ארה״ב לאחר הבחירות?” ו-66% השיבו “דונלד טראמפ”. לעומת זאת, 17% השיבו “קמלה האריס” ו-17% השיבו “לא יודע”.
בקרב מצביעי גוש נתניהו, 93% השיבו “טראמפ” ו-1% השיבו “האריס”.