מתכון חגיגי לחג הסוכות: צלעות טלה עם רימונים, תאנים ושמן זית

יעל חן
|
י"א תשרי התשפ"ה / 13.10.2024 17:49
לכבוד חג הסוכות מגישה התזונאית הקלינית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף, מתכון חגיגי המשלב רימון, תאנים וזית משבעת המינים ומה נשאר לאורחים? ללקק את האצבעות

רכיבים: (5-6 סועדים)

10 צלעות טלה
2 כפות נענע יבשה
1 כוס שמן זית
10 שיני שום
3 ענפים של אורגנו
10 תאנים
2 כפות גרעיני רימון
6 קישואים
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

• מחממים במחבת שמן זית ואחרי שהמחבת חמה מכניסים למחבת את השום והאורגנו עם הנענע.
• מערבבים את השמן עם השום והאורגנו ומורחים היטב על הצלעות.
• צולים את הצלעות על מחבת חמה עד להשחמה מלאה מכל צד.
• במחבת נוספת, צולים במקביל את התאנים והקישואים החתוכים.
• כשהצלעות מוכנות, מסדרים עליהן את התאנים והקישואים ושופכים את שארית הרוטב של השמן והשום עם האורגנו, מפזרים את גרעיני הרימון ובוזקים מעט לימון לטעם.