מתכון חגיגי לחג הסוכות: צלעות טלה עם רימונים, תאנים ושמן זית
לכבוד חג הסוכות מגישה התזונאית הקלינית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף, מתכון חגיגי המשלב רימון, תאנים וזית משבעת המינים ומה נשאר לאורחים? ללקק את האצבעות
רכיבים: (5-6 סועדים)
10 צלעות טלה
2 כפות נענע יבשה
1 כוס שמן זית
10 שיני שום
3 ענפים של אורגנו
10 תאנים
2 כפות גרעיני רימון
6 קישואים
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
• מחממים במחבת שמן זית ואחרי שהמחבת חמה מכניסים למחבת את השום והאורגנו עם הנענע.
• מערבבים את השמן עם השום והאורגנו ומורחים היטב על הצלעות.
• צולים את הצלעות על מחבת חמה עד להשחמה מלאה מכל צד.
• במחבת נוספת, צולים במקביל את התאנים והקישואים החתוכים.
• כשהצלעות מוכנות, מסדרים עליהן את התאנים והקישואים ושופכים את שארית הרוטב של השמן והשום עם האורגנו, מפזרים את גרעיני הרימון ובוזקים מעט לימון לטעם.
תגובות
אין תגובות