בג”ץ דחה העתירות: נסללה הדרך לבחירת רבנים בירושלים

ניצחון למשרד לשירותי דת: שופטי בג"ץ דחו את שלוש העתירות שהוגשו נגד עריכת הבחירות נגד התקנות החדשות לבחירת רבני עיר ונגד מינוי חברי הגוף הבוחר של רבנות ירושלים • הבחירות תתקיימנה במועדן - ביום שלישי הקרוב, בבניין העירייה • "בחינתנו את השלבים השונים העלתה כי לא נפל בהם פגם המצדיק את התערבותו של בית משפט"
נחמן גור
כ"ה תשרי התשע"ה / 19.10.2014 16:32

שופטי בג”ץ, יורם דנציגר, עוזי פוגלמן ואורי שהם, דחו את שלוש העתירות נגד התקנות החדשות לבחירת רבני עיר ונגד מינוי חברי הגוף הבוחר של רבנות ירושלים.

את העתירות הגישו יהדות התורה וארבעה עותרים פרטיים. בעקבות דחיית העתירות תתקיימנה הבחירות במועדן, ביום שלישי הקרוב, בבניין עיריית ירושלים בככר ספרא.

השופטים דחו הן את הטענות נגד עצם התקנת התקנות, והן את הטענות שנגעו לדרך בה מינה השר לשירותי דת, נפתלי בנט, את נציגיו לאסיפה הבוחרת.

השופט פוגלמן ציין בחוות הדעת העיקרית: “עיקרו של תיקון זה בסמכות שנטל השר למנות, בהסכמת ראש הרשות המקומית ובהתאם לקריטריונים שנקבעו, רבע מחברי האסיפה הבוחרת רב עיר על בסיס אמות מידה שנקבעו בתקנות. בחנו החלטה זו על כל פניה: החל במישור הסמכות, עבור במישור ההליך וכלה במישור הפעלת שיקול הדעת. בחינתנו את השלבים השונים העלתה כי לא נפל בהם פגם המצדיק את התערבותו של בית משפט זה, בשים לב לעילות הביקורת המקובלות”.

גם העתירה נגד הדרך בה הפעיל השר לשרותי דת את סמכותו למינוי הנציגים נדחתה. השופט פוגלמן כתב: “התקנות מחייבות את השר למנות נציגים לאסיפה הבוחרת תוך שמירה הדוקה על עקרון הייצוג ההולם. לצורך מימוש סמכותו זו עשה השר שימוש בדו”ח הלמ”ס העוסק בפילוח המגזרי-דתי של תושבי ירושלים ומינה את נציגיו בנתון לו.

“משלא מצאתי כי שימוש בכלי זה חורג ממתחם הסבירות; ומשלא הונחה כל תשתית לכך שיש להביא את נציגי השר לאישור מועצת העיר – טענה שנטענה בכלליות בלבד – לא מצאתי ממש בטענות העותרים, ודין העתירה לפיכך להידחות. מאליה נדחית גם הבקשה לצו ביניים”, הוסיף השופט.

בניגוד לעתירת חברי ‘ועד העדה הספרדית’ שחויבו בתשלום הוצאות, בעתירות אלו לא חויבו העותרים בתשלום הוצאות למדינה.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות