“החוק ברור”: יריב לוין יכפה על כל השופטים להתמודד לנשיאות העליון

עשרה שופטים הסירו את מועמדותם לנשיאות העליון - פרט לשופטים עמית ואלרון • סביבת השר לוין: "שליחת המכתבים הקולקטיבית, שנעשתה אחרי לחץ שהופעל במאורגן על השופטים להסיר את מועמדותם, מפיצה לכל עבר ריח רע של שיבוש חמור של הליכי הבחירה"
אריה ריבקינד
כ"א אלול התשפ"ד / 24.09.2024 15:19

שר המשפטים יריב לוין הודיע היום (שלישי) על כוונתו לכפות על כל שופטי העליון את המועמדות לנשיאות.

מסביבת השר נאמר: “החוק ברור מאוד, ולא מאפשר לשופטים להסיר את מועמדותם. השר מתכוון לדון בהתנגדויות הרבות שהוגשו ביחס לכל המועמדים”.

בסיבת שר המשפטים הוסיפו: “שליחת המכתבים הקולקטיבית, שנעשתה אחרי לחץ שהופעל במאורגן על השופטים להסיר את מועמדותם, מפיצה לכל עבר ריח רע של שיבוש חמור של הליכי הבחירה.

“שוב ראשי המערכת אינם בוחלים בכל אמצעי פסול כדי לפנות דרך למועמד שהמערכת סימנה. השר לא יאפשר את הניסיון לשלול מהציבור את מעט הזכות שעוד נותרה לו, להביא לדיון את כלל המועמדים ולשמוע את ההסתייגויות וההתנגדויות ביחס אליהם”.

השופטים יצחק עמית ויוסף אלרון הודיעו מוקדם יותר היום כי יתמודדו על תפקיד נשיא בית המשפט העליון, זאת לאחר שעשרת שופטי העליון האחרים אותם הגיש שר המשפטים יריב לוין כמועמדים לנשיאות הודיעו באופן רשמי למנהל בתי המשפט כי הם מבקשים להסיר את שמותיהם מרשימת המועמדים לנשיאות.

כמו כן, תשעה שופטים הסירו את מועמדותם לתפקיד המשנה לנשיא העליון למעט השופט נועם סולברג, תפקיד שסביר שיתמנה אליו, שכן על פי שיטת הסניוריטי סולברג אמור לכהן כנשיא בית המשפט העליון אחרי השופט עמית.

שר המשפטים יריב לוין פרסם שלשום – המועד האחרון לפרסום השמות לפי הצו שהוציא בג”ץ – בצעד תקדימי את שמות כל שופטי העליון כמועמדים לתפקיד נשיא העליון הבא, וכן לתפקיד המשנה לו.

במכתב לחברי הוועדה לבחירת שופטים יצא לוין למתקפה נוספת נגד בג”ץ, שאילץ אותו לפרסם את השמות, ואמר כי הוא “פעל במחשבה שיוכל לכפות את מינוי נשיאם”. הוא הוסיף וטען כי השופטים “נגועים בניגוד עניינים חריף”.

לוין כתב: “אנו מצויים בתקופה של מלחמת קוממיות עצומה, ואסור שנעסוק בעת הזו בחילוקי דעות כה שנוי במחלוקת. למרות זאת, דחו שופטי בית המשפט העליון את כל הצעות הפשרה שהוצעו על ידי, וכפו בצו את העיסוק בנושא זה דווקא בימים אלה. כל זאת, במחשבה שיוכלו לכפות את מינוי נשיאם באמצעות הליך הנגוע בניגוד עניינים חריף והפסול מעיקרו. זו חוליה נוספת ברצף של החלטות משפטיות כוחניות, העומדות בסתירה לרוח האחדות והאחריות שלוחמינו והציבור כולו מצפים לה”.

הוא הדגיש: “מי שמנסה ליטול את הכתר ושם אותו בכח על ראשו, לא יזכה לאמון הציבור ולא יוכר כמי שנבחר כדין וכדרך מקובלת”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות