שוב הגענו לרגע שרוצים לנשנש משהו. במה נבחר? כחלק מפינת “מנשנשים סדרתיים”, ד”ר מאיה רוזמן הסבירה על האדממה ויתרונותיו הבריאותיים.
“אדממה הוא מאכל מפולי סויה שנמצאים בתוך הקליפה, שהיא בעצם התרמיל. מאדים קלות וממליחים, לפעמים מוסיפים גם שמן זית. פירוש המילה אדה-ממה הוא פולי גבעול. פולי הסויה הטריים מכילים 17% חלבון, 9% שומן, ובערך 140 קלוריות ב-100 גרם”, הסבירה.
“בגלל כל היתרונות הללו, נשנוש אדממה בריא לנו והכמות האפשרית בזמן דיאטה היא 200 גרם שקול עם קליפה – מה שאומר שנשאר 100 גרם ללא קליפה”.
ד”ר רוזמן הוסיפה: “כדאי לשים לב לכך, שאם קונים 400 גרם פולי סויה עם קליפה – משלמים את אותו הסכום כמו 400 גרם ללא קליפה. מה שאומר שבעצם משלמים על הקליפה שזורקים. אותו סכום כמו על הסויה עצמה”.
“אם זה חשוב לכם לשבת ולהתעסק עם כל פול בנפרד כנשנוש… אז לכו על זה, אבל אם אתם רק רוצים מנת חלבון לארוחה – חפשו את פולי הסויה המקולפים במקפיאים של רשתות השיווק”.