נתניהו תקף את בריטניה: אנחנו ננצח במלחמה גם בלי הנשק שלכם

ראש הממשלה תקף את ההחלטה להשעות 30 רישיונות לייצוא נשק: "ההחלטה השגויה הזו טובה רק לחמאס, "עם נשק בריטי, או בלעדיו, ישראל תנצח את המלחמה ותבטיח את עתידה" • ביקורת חריפה על הממשלה החדשה גם בבריטניה: "למה נוטשים את ישראל, רוצים שחמאס ינצח?"
חרדים 10
ל' אב התשפ"ד / 03.09.2024 13:21

ראש הממשלה בנימין נתניהו תקף היום (שלישי) בחריפות את ממשלת בריטניה – על שהשעתה אתמול 30 מתוך 350 רישיונות לייצוא נשק לישראל.

בחשבון הטוויטר באנגלית של משרד ראש הממשלה נכתב: “חמאס עדיין מחזיק ביותר ממאה חטופים, ובמקום שמדינה דמוקרטית כמו בריטניה תעמוד לצד ישראל – ההחלטה המבישה של בריטניה רק טובה לחמאס”.

הוא הדגיש: “ההחלטה לא תשנה את נחישותה של ישראל להביס את חמאס, ארגון טרור שרצח באכזריות 1,200 בני אדם ב-7 באוקטובר, בהם 14 אזרחים בריטים. עם או בלי נשק בריטי, ישראל תנצח במלחמה הזו ותבטיח את עתידנו המשותף”.

הרב הראשי של בריטניה, אפרים מירוויס, ביקר גם הוא את ההחלטה: “הודעה זו מזינה את השקר שישראל מפרה את המשפט ההומניטארי הבין-לאומי, כשלמעשה היא מתאמצת לקיים אותו. למרבה הצער, הכרזה זו תשמש לעודד את האויבים המשותפים שלנו. זה לא יעזור להבטיח את שחרורם של 101 החטופים הנותרים, ולא יתרום לעתיד השקט שאנו מייחלים לו ומתפללים לו, עבור כל האנשים באזור ומחוצה לו”.

ראש הממשלה לשעבר של בריטניה, בוריס ג’ונסון, תקף: “חמאס עדיין מחזיק בחטופים יהודים חפים מפשע בזמן שישראל מנסה למנוע שנית את טבח 7 באוקטובר. למה לאמי וסטארמר נוטשים את ישראל? האם הם רוצים שהחמאס ינצח?”.

הייצוא שהושעה כולל רכיבים למטוסי קרב, מסוקים וכטב”מים.

שר החוץ הבריטי דיוויד לאמי אמר אתמול בפרלמנט כי ייעוץ משפטי עצמאי קבע כי יש “סכנה ברורה” כי בחלק מהייצוא הבריטי לישראל ייעשה שימוש ב”הפרות חמורות של החוק הבינלאומי בעזה”.

השר הוסיף כי הרישיונות נבחנו וכי הוחלט להשעות את הרישיונות למרות שלא נקבע באופן מפורש אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי ואם נעשה שימוש ברכיבים שיוצאו אליה בהפרות כאלה. הוא הבהיר כי לא מדובר באיסור גורף וכי אין אמברגו נשק על ישראל.

בריאיון הבוקר של שר ההגנה הבריטי ג’ון הילי בסקיי ניוז, הוא הסביר מדוע התקבלה ההחלטה: “יש ממשלה שיש לה מחויבות לשלטון החוק, סביב העימות בעזה יש לנו אחריות ומחויבות לבחון רישיונות יצוא. אם יש סיכון ברור שמשהו שאנחנו מספקים מהמדינה הזאת יהיה קשור להפרה של החוק ההומניטרי הבין-לאומי, וההערכה הייתה שבמקרה של 30 רכיבים לציוד צבאי – זה המקרה”.

עם זאת, הילי הבהיר: “אין חרם מלא, אין אמברגו נשק. זה שאלה של רכיב ורישיון – אם יש סיכון, זה ההליך שאנחנו מחויבים לבצע”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות