איזה פרי הכי חשוב לספיגת ברזל וסידן?
ויטמין C משפר בצורה משמעותית את ספיגת הברזל והסידן מן המזון. אם אוכלים יחד עם היוגורט פרי טרי שמכיל ויטמין C – ייספג ממנו הרבה יותר סידן מאשר אם אוכלים יוגורט בפני עצמו, – בצורה משמעותית.
אם אוכלים כריך גבינה צהובה – גבינה צהובה היא מקור חשוב לסידן, ולא מצרפים לכריך הזה ירק או פרי – ייספג פחות סידן מן הגבינה הצהובה.
מבין הפירות שזמינים בעונת הקיץ, העשירים ביותר בוויטמין C הם:
מלון: מנת פרי של מלון (3 כוסות של קוביות) מכילה יותר ויטמין C ממה שצריך ליום.
קיווי: יחידה אחת מכילה יותר ממה שצריך.
מומלץ גם פלפל אדום.