טוב לדעת, לבריאות: איזה פרי או ירק הכי חשוב לספיגת ברזל וסידן?

ויטמין C משפר בצורה משמעותית את ספיגת הברזל והסידן מן המזון איזה פירות קיציים עשירים ביותר בוויטמין C? • ד"ר מאיה רוזמן מסבירה

חרדים 10
כ"ב סיון התשפ"ד / 28.06.2024 12:05

איזה פרי הכי חשוב לספיגת ברזל וסידן?

ויטמין C משפר בצורה משמעותית את ספיגת הברזל והסידן מן המזון. אם אוכלים יחד עם היוגורט פרי טרי שמכיל ויטמין C – ייספג ממנו הרבה יותר סידן מאשר אם אוכלים יוגורט בפני עצמו, – בצורה משמעותית.

אם אוכלים כריך גבינה צהובה – גבינה צהובה היא מקור חשוב לסידן, ולא מצרפים לכריך הזה ירק או פרי – ייספג פחות סידן מן הגבינה הצהובה.

מבין הפירות שזמינים בעונת הקיץ, העשירים ביותר בוויטמין C הם:

מלון: מנת פרי של מלון (3 כוסות של קוביות) מכילה יותר ויטמין C ממה שצריך ליום.

קיווי: יחידה אחת מכילה יותר ממה שצריך.

מומלץ גם פלפל אדום.

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות