יו”ר ועדת החוץ והביטחון, חבר הכנסת יולי אדלשטיין, הודיע היום (רביעי) כי החליט לדחות את ההצבעה בוועדה על חוק הארכת שירות המילואים.
נפתחה הגרלת דירה בהנחה: איך מוציאים זכאות? מי זכאי להשתתף?
ההחלטה מגיעה למרות הרוב שיש לאדלשטיין בוועדה, משום שלטענתו, החוק צריך לעבור רק בהסכמה רחבה יחד עם האופוזיציה.
מדובר בהוראת שעה להעלאת גיל הפטור ממילואים לגיל 41 במקום 40, וקצינים לגיל 46 במקום 45. הממשלה אישרה השבוע את הוראת השעה למשך שלושה חודשים. הכנסת אישרה זאת בקריאה ראשונה, אולם כעת הצעת החוק לא עולה כלל להצבעה לקראת קריאה שנייה ושלישית.
אם החוק לא יאושר, אלפי חיילי מילואים ישוחררו משירות ב-1 ביולי ובמערכת הביטחון ביקשו לאשר את החוק בדחיפות. בקואליציה קיוו להביא את החוק להצבעה במליאה היום או לכל היותר בשני הקרוב.
אלא שחברי האופוזיציה התנגדו בדיון לאשר את הבקשה.
ח”כ רם בן ברק: “יש כאן משפחות שמתפרקות, עסקים שקורסים, ילדים שלא יודעים איך אבא שלהם נראה. אני חושב שבמקרה הזה צריך לסמוך על הפרט שאם הוא ירגיש שהוא יכול הוא יעשה את השנה הזו ואם לא אז לא. אי אפשר להתעלם גם מפסקת בג”ץ אתמול, יש לנו קצת אינטרס שהצבא יהיה בלחץ ויפעל להרחיב את השורות”.
ח”כ גדי איזנקוט: “הדרך שזה נעשה כשמביאים את זה בדקה 90 ללא עבודת מטה, לא משדרת רצינות”. ח”כ אפרת רייטן הוסיפה: “יש כאן ניצול של האחריות והממלכתיות”.
לעומתם ח”כ טלי גוטליב אמרה: “בשונה מחוק הגיוס, אני מתייחסת לזה כצו השעה. אני במלחמה ואני לא מוכנה לדחות את בקשת הצבא”.
יו”ר הוועדה ח”כ אדלשטיין: “אני סירבתי לעשות גיוס קואליציה. לא יהיה מצב שהארכת החוק הזה תעבור על כידוני הקואליציה ואחר כך אשמע במליאה חברי כנסת אומרים שהקואליציה שמבוססת על משתמטים העבירה, ואנחנו נלחמנו שאשת המילואימניק תראה את בעלה סוף סוף. לא יהיה, או שכולנו נדחה את הבקשה של צה”ל או שכולנו נסכים על משהו. אין לי שום אינטרס אישי, סיעתי, מפלגתי, או קואליציוני להעביר את זה. או שנסכים על משהו או שלא אבל כולנו ביחד”.
לאור הדברים שעלו בדיון ולאור עמדת הייעוץ המשפטי לוועדה, החליט יו”ר הוועדה ח”כ יולי אדלשטיין שלא להעלות את הצעת החוק להצבעה.
באופוזיציה חגגו והכריזו: “נמשיך להוביל את המאבק למען משרתי המילואים”.