נהיגה בשכרות לנהג חדש: תקנות, עונשים ומידע נוסף

נהיגה בשכרות היא אחד הסעיפים החמורים ביותר שאפשר להיענש עליהם כנהגים חדשים • עו"ד אילון אורון מציג את כל הפרטים החשובים שכדאי לכם לקרוא
תוכן שיווקי
י"ב סיון התשפ"ד / 18.06.2024 13:23

לאחר שאנשים עוברים את מבחן הנהיגה המעשי הם הופכים לנהגים חדשים, והם נדרשים לעמוד בכל התקנות והחוקים הקשורים לנהיגה בטוחה בכבישים. עם זאת, הם נתונים לעונשים חמורים יותר במקרה של הפרת החוק, ונהיגה בשכרות היא אחד הסעיפים החמורים ביותר שאפשר להיענש עליהם כנהגים חדשים.

עו”ד אילון אורון מביא לכם כאן את כל הפרטים החשובים בנושא, שכדאי לכם לקרוא לפני שאתם עולים שוב על הכביש.

מהי נהיגה בשכרות וכיצד קובעים אותה?

לפי החוק, נהיגה בשכרות היא נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים. בחוק יש תקנות הקובעות את הכמות המקסימלית של אלכוהול בדם המותרת במהלך נהיגה, ונהג העובר על כמות זו נחשב נוהג בשכרות. נהיגה בשכרות מסכנת את הנהג עצמו ואת כל עוברי הדרך כיוון שזמן התגובה מתארך והוא עלול גם להחליט החלטות פזיזות בכביש, והיא אחד הגורמים הנפוצים ביותר לתאונות דרכים קטלניות.

לפי החוק, ריכוז האלכוהול המקסימלי המותר בדם הוא 0.05% (או 50 מיליגרם אלכוהול לכל 100 מיליליטר דם), או 290 מיקרוגרם בנשיפה בבדיקת ינשוף. לנהגים חדשים החוק מחמיר יותר ואינו מאפשר ריכוז של יותר מ-0.01% (או 10 מיליגרם אלכוהול לכל 100 מיליליטר דם), או 50 מיקרוגרם בנשיפה בבדיקת ינשוף.

העונש על נהיגה בשכרות

עבירה של נהיגה בשכרות היא אחת החמורות ביותר בתחום הנהיגה, ונקבע לה עונש מינימלי של פסילת רישיון הנהיגה לשנתיים. נוסף על כך, בית המשפט רשאי לפסוק גם על עונש מאסר של עד שנתיים. אם נהג נתפס בכביש נוהג בשכרות, קצין משטרה יכול לפסול את רישיון הנהיגה למשך 30 יום באופן מיידי. אם הנהיגה בשכרות הובילה לתאונת דרכים הפסילה תהיה ל-60 ימים, ובמקרה של תאונת דרכים קטלנית הקצין יכול לפסול את הרישיון לתקופה של 90 ימים. הקצין יכול גם להשבית את הרכב ל-30 יום, גם אם הנהג הוא לא הבעלים של הרכב שאיתו הוא עבר את העבירה.

חשוב לציין שיש הבדל בין אישום נהיגה בשכרות לאישום נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים, ולכן מומלץ לפנות לעורך דין תעבורה בהקדם האפשרי כדי למצות את הזכויות שלכם ולהפחית ככל האפשר את העונש הצפוי. בכל אופן, לאחר הרשעה באחד מהסעיפים האלו הנהג החדש יצטרך גם לעבור בחינות של המכון הרפואי ולהיבחן מחדש במבחן נהיגה תאורטי ומעשי כדי לקבל מחדש את רישיון הנהיגה שלו.

האם עורך דין תעבורה יוכל לעזור במקרה של נהיגה בשכרות?

אם אתם עומדים לפני אישום של נהיגה בשכרות, חשוב לפנות לעורך דין תעבורה באופן מיידי. תפקידו של עורך הדין הוא לייעץ לכם לגבי זכויותיכם, לבחון את הראיות נגדכם ולסייע לכם בבניית אסטרטגיית הגנה. הינה כמה מהפעולות שעורך הדין יעשה בשבילכם:

• יבדוק אם נעשו טעויות בהליך מעצרכם או חקירתכם, היכולות להוביל להפחתת העונש ואף לביטול האישום
• לנהל משא ומתן עם התביעה על עסקת טיעון במטרה להפחית את העונש הצפוי
• לייצג אתכם בבית המשפט כדי להבטיח את התוצאות הטובות ביותר
• להגיש ערעור על פסק הדין במידת הצורך

סיכום

נהיגה בשכרות היא עברה חמורה, ועל אחת כמה וכמה אם אתם נהגים חדשים. חשוב לפנות לעורך דין תעבורה בהקדם האפשרי אם נתפסתם נוהגים בשכרות או שאתם עומדים לפני אישום כזה, כדי לקבל ייצוג הולם מול מערכת המשפט ולמצות באופן מלא את כל הזכויות המגיעות לכם לפי חוק.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות