מתכון חגיגי לשבועות: לזניה עם פרוסות בטטה ומילוי גבינות ותרד
מצרכים ל-2 תבניות בגודל 30X40:
1 חבילה עלי לזניה ברילה
2 בטטות, קלופות
1 חבילה (250 גרם) גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פטה
1/2 קופסה גבינת שמנת
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
1/2 כוס גבינת פרמזן או צהובה, מגורדת דק + כמות נוספת לפיזור מעל
1 ביצה
1 כף קמח
3 שיני שום, כתושות
1/2 שקית עלי תרד ניו-זילנדי
1 ו-1/2 צנצנות רוטב נפוליטנה ברילה
אופן הכנה:
– בקערה גדולה מערבבים ריקוטה, פטה, גבינת שמנת, שמנת מתוקה, פרמזן, ביצה, קמח, שום כתוש, מלח ופלפל.
– קוצצים דק את התרד ומוסיפים לגבינות. מערבבים היטב.
– פורסים את הבטטה לפרוסות דקות מאוד.
– בתבנית מלבנית שמים 2-3 כפות רוטב עגבניות ומורחים על החלק התחתון.
– מניחים עלי לזניה אחד ליד השני ומניחים מעל, בשכבה ישרה 1/3 מכמות הגבינות.
– מזלפים 1/3 מכמות רוטב העגבניות וחוזרים על השלבים כשהפעם במקום פסטה מניחים שכבת פרוסות בטטה. חוזרים שוב על השלבים. מסיימים עם רוטב עגבניות למעלה.
– מפזרים גבינת פרמזן מגורדת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהלזניה זהובה ורכה.
תגובות
אין תגובות