קרם גזר וערמונים עם יוגורט יווני:
מצרכים:
– 1 כרישה – החלק הלבן בלבד
– 750 גרם גזר
– 8-10 ערמונים לא קלויים ו4 ערמונים קלויים לקישוט
– 2 כפות שמן זית
– מלח, פלפל, כמון
– יוגורט יווני ללא תוספת סוכר
אופן ההכנה:
1. חיתכו כרישה לפרוסות גדולות.
2. קלפו את הגזרים ופרסו לחתיכות קטנות-בינוניות.
3. בסיר רחב תוסיפו את השמן זית ולאחר כמה שניות כשהשמן מתחמם, תוסיפו את הכרישה ותמתינו עד לקבלת צבע שקוף-זהבהב.
4. קלפו את הערמונים הלא קלויים.
5. הוסיפו את הגזרים ואת הערמונים הלא קלויים לסיר.
6. הוסיפו מים בגובה שתי אצבעות והמשיכו להרתיח עד שהגזרים והערמונים יתרככו.
7. תוסיפו את המלח פלפל לפי הטעם ומעט כמון, ערבבו טוב טוב עד לקבלת מרקם רצוי. במידה והמנה סמיכה מדי\ הוסיפו עוד מים.
8. הגישו עם כף יוגורט יווני וערמונים קלויים כציפוי עליון.
מטבל סלק צלוי
מצרכים:
– 3 סלקים
– 5 גרם כמון
– 300 גרם חומוס, מסונן ושטוף
– 30 מ”ל מיץ לימון
– 1 שן שום כתושה
– 80 גרם אגוזי מלך קצוצים
– 50 מ”ל טחינה
– 100 גרם פטה מפוררת
– שמן זית
– מלח, פלפל
– עלי נענע
אופן ההכנה:
1. חממו מראש את התנור ל-200 מעלות
2. עטפו כל סלק בנייר אפייה.
3. הניחו על מגש אפייה. אפו למשך שעה אחת או עד לריכוך.
4. קלפו את הסלק וחתכו לחתיכות גסות. הכניסו למעבד מזון.
5. הוסיפו את החומוס, מיץ לימון, שום, אגוזים, כמון וטחינה.
6. ערבבו בבלנדר עד הגעה למרקם חלק.
7. תבלו במלח ופלפל.
8. פזרו את הפטה ועלי נענע מעל.