גם לשכירים וגם לעצמאים: קרן השתלמות – אפיק חיסכון אטרקטיבי במיוחד

אחד האפיקים שיכולים לסייע בחסכון הינו קרן השתלמות • עצמאים - מה חשוב לדעת? ומה לשכירים חשוב לדעת?
תוכן שיווקי
ט' אייר התשפ"ד / 17.05.2024 03:01

כל אחד מאיתנו נאלץ מדי פעם במהלך החיים להתמודד עם הוצאה כספית גדולה, כזו שלא תמיד קיימת בחשבון העו”ש. זה יכול להיות כדי לקנות רכב, כדי לחגוג חתונה או בר מצווה, כדי לשפץ את הבית או כדי לממן טיפול רפואי יקר. יש המון סיבות, וחלקן בלתי צפויות לחלוטין.

אחד האפיקים שיכולים לסייע בחסכון הינו קרן השתלמות. קרן השתלמות היא אפיק חיסכון לטווח בינוני, כאשר הכספים נזילים לאחר שש שנים מיום ההפקדה הראשונה (או שלוש שנים במקרה של השתלמות) וגם מקנים לחוסך הטבות מס.

קרן השתלמות היא אפיק חיסכון ששכירים (בכפוף לתנאי העסקה) ועצמאים יכולים להפקיד בו, וכמובן גם מי שהם גם שכירים וגם עצמאים.

קרן השתלמות לשכירים – מה חשוב לדעת?

החוק אינו מחייב מקומות עבודה להפקיד עבור שכירים בקרן השתלמות, שכן מדובר בהטבה שבדרך כלל מעוגנת בהסכם קיבוצי או בצו הרחבה. כאשר עובדים נהנים מההטבה של קרן השתלמות , המשמעות היא שההפקדה לקרן מתחלקת בין המעסיק לעובד.

הפקדת מעסיק לקרן השתלמות תהיה עד 7.5% מהשכר, והפקדת עובד תהיה עד 2.5%.

הטבת המס בקרן השתלמות הינה בגין הפקדה חודשית של עד 10% מהשכר החודשי בגובה 15,712 ש”ח (נכון לשנת 2024). הפקדה והרווח עד למשכורת זו מזכה את החוסך בפטור מלא ממס רווחי הון. כל חלק מהפקדה אשר גבוה מתקרת ההפקדה החודשית, יהיה חייב במס רווח הון בסך 25% במועד המשיכה.

שכירים שמעסיקם לא מפקידים עבורם לקרן השתלמות, לא רשאים לפתוח בעצמם קרן השתלמות ולהפקיד בה את רכיב העובד בלבד.

העובד יכול לבחור באיזו קרן השתלמות הוא מעוניין לחסוך, ובתוך הקרן עצמה הוא יכול גם לבחור מבין כמה מסלולים אשר נבדלים ביניהם ברמת הסיכון. בדרך כלל, אפשר גם לעבור ממסלול למסלול בקלות ובאופן דיגיטלי.

קרן השתלמות לעצמאים – מה חשוב לדעת?

כאמור, בעוד ששכירים תלויים במקום העבודה כדי שתהיה להם זכאות לפתוח קרן השתלמות, עצמאים יכולים לפתוח לעצמם קרן השתלמות ללא תלות בגורם נוסף.

חיסכון בקרן השתלמות מאפשר לעצמאים ליהנות מהטבות מס, הן במועד ההפקדה והן במועד משיכת הכספים, ולכן מדובר באפיק משתלם – בין אם הם מעוניינים בכסף לצורך שימוש אישי ובין אם לפיתוח העסק.

החוסך יכול להפקיד לקרן ההשתלמות כל סכום שיבחר, כאשר הוא אינו מוגבל בתקרת הפקדה כאחוז משכר חודשי. עצמאי רשאי לבצע הפקדה חד פעמית או בהוראת קבע, או גם וגם. בכל מקרה, לאחר שש שנות חיסכון, יהיה החוסך זכאי לשתי הטבות מס: הראשונה היא הטבת ניכוי בגין ההפקדה (נכון לשנת 2024, 13,203 ש”ח אשר מהווים 4.5% מ-293.397 ש”ח הכנסה קובעת שנתית) והשנייה היא הטבת פטור ממס רווחי הון במועד המשיכה (נכון לשנת 2024 תקרת ההפקדה השנתית עומדת על 20,520 ש”ח).

מאחר שזהו למעשה אפיק החיסכון היחיד שבגינו אפשר לקבל הטבת מס תוך שנים ספורות, קרן השתלמות היא אפיק חיסכון משתלם מאוד לכל מי שיכול לפתוח אותה. זו הסיבה שלא מעט אנשים פותחים כמה וכמה קרנות כאלה, לעתים שנה אחר שנה, כך שבבוא העת הם יכולים לשחרר כספים פטורים ממס רווחי הון.

כמובן, גם כאן ישנם מספר מסלולים, ועצמאים יכולים לעבור ביניהם בקלות.

מידע נוסף ניתן לקבל באתר כלל ביטוח ופיננסים https://www.clalbit.co.il/

המציע מגוון רחב של מוצרים ושירותים מתקדמים.

• המידע לעיל נועד לשמש כחומר רקע בלבד ואינו מפרט את כל ההוראות, התנאים והסייגים הכלולים בהוראות הדין ובתקנון הקרן. במקרה של סתירה בין המידע המופיע לעיל לבין הוראות הדין ו/או הוראות תקנון הקרן הרלוונטי, הקבוע בתקנון הקרן ו/או בהוראות הדין גובר. אין במידע האמור כדי להוות ייעוץ, ביטוחי ו/או פנסיוני ו/או מיסויי ו/או אחר מכל מין וסוג שהוא, ואינו יכול להוות תחליף לייעוץ אישי המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם, וקבוצת כלל ביטוח ופיננסים אינה אחראית על כל נזק שיגרם בגין הסתמכות על המידע המוצג לעיל.| כלל פנסיה וגמל בע”מ מנהלת את קרן ההשתלמות “כלל השתלמות” בהתאם להוראות התקנון ו/או ההסדר התחיקתי. ט.ל.ח

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות