מסקר מיוחד של מכון ‘דיירקט פולס’ שהתפרסם הערב (חמישי) במהדורה המרכזית של ערוץ 14 עולה, כי אילו הבחירות לכנסת היו נערכות היום, מפלגת הליכוד של ראש הממשלה בנימין נתניהו הייתה המפלגה הגדולה ביותר בישראל עם 25 מנדטים.
מיד אחריה מתייצבת מפלגת המחנה הממלכתי של בני גנץ עם 23 מנדטים בלבד.
מפלגת יש עתיד בעליה יחסית מהסקר הקודם, שנערך לאחר המתקפה האיראנית – והיא מקבלת 13 מנדטים לעומת 11 בפעם הקודמת.
מפלגות ש”ס, יהדות התורה ועוצמה יהודית שומרות על כוחן: ש”ס זוכה ל-10 מנדטים, עוצמה יהודית 9 מנדטים ויהדות התורה 8 מנדטים.
ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן מאבדת גובה ומקבלת רק 8 מנדטים, ירידה של שלושה מנדטים מהסקר האחרון.
רע”מ של מנסור עבאס מקבלת 6 מנדטים, הציונות הדתית 5 מנדטים, מפלגת העבודה 4 מנדטים – וכך גם מרצ וחדש-תע”ל, כל אחת מקבלת 4.
מפלגת בל”ד והימין הממלכתי של גדעון סער לא עוברות את אחוז החסימה.
בחלוקה לגושים, גוש הימין ממשיך להוביל בסקרים ומשיג 57 מנדטים, בעוד גוש המרכז-שמאל מקבל בסקר 53 מנדטים בלבד. המפלגות הערביות מקבלות 10 מנדטים.
שאלנו את הציבור מי המתאים ביותר לכהן בתפקיד ראש הממשלה, נתניהו או בני גנץ? 46% מהמשיבים בחרו בנתניהו בעוד 33% הצביעו על שותפו השר גנץ כמתאים ביותר. מספר גדול של 21% מהמשיבים ענו כי אף אחד מהם אינו מתאים.
בתשובה לשאלה: מי המתאים ביותר לכהן בתפקיד ראש הממשלה – נתניהו או לפיד? 48% העדיפו את נתניהו בעוד 29% היו רוצים את ראש האופוזיציה יאיר לפיד. מספר משמעותי של 23% מהמשיבים לא רוצים אף אחד מהם בתפקיד.
הציבור אוהב את תת אלוף עופר וינטר
מתוצאות הסקר שהתפרסמו בתוכנית ‘אולפן’ של יעקב ברדוגו עולה, כי רוב הציבור בישראל מעדיף את תת אלוף עופר וינטר כשר ביטחון על פני שר הביטחון המכהן יואב גלנט.
על פי נתוני הסקר, 57% מכלל הציבור מעדיפים את תת אלוף עופר וינטר שהודח השבוע מצה”ל בתפקיד שר הבטחון, מול 43% בלבד שתומכים ביואב גלנט.
בקרב מצביעי הקואליציה זוכה וינטר ללא פחות מ-79% על פני 21% שמקבל גלנט.
בתשובה לשאלה האם נכון שהרמטכ”ל הרצי הלוי, שעמד בראש המערכת בשבעה באוקטובר, ימנה קצינים בכירים חדשים ויעצב את המטכ”ל הבא של צה”ל. 56% חושבים שלא ראוי שהרמטכ”ל ימנה קצינים חדשים, רק 36% חושבים שנכון שהלוי ימנה בכירים חדשים, ו-8% השיבו שאינם יודעים.
מי מעכב השגת מטרות המלחמה?
רוב הציבור סבור כי חברותם של השרים בני גנץ וגדי איזנקוט בקבינט המלחמה מעכבת את השגת מטרות המלחמה. על פי נתוני הסקר, לא פחות מ-56% מקרב הנשאלים סבורים כי חברותם של גנץ ואיזנקוט בקבינט המלחמה מעכבת את השגת מטרותיה, בעוד 35% בלבד סבורים כי נוכחותם בקבינט מקדמת את מטרותיה. 9% מקרב הנשאלים השיבו כי אין להם עמדה בנושא.
כזכור, הפרשן הפוליטי של חדשות 14, יעקב ברדוגו, חשף בשבוע שעבר כי השרים בני גנץ וגדי איזנקוט מ’המחנה הממלכתי’ נשארים בממשלה רק בגלל הנחיה שקיבלו מארה”ב: “הם מבחינתם סיימו את תפקידם שם. אם האמריקאים יתנו להם הודעה שוב פעם שיישארו, אז הם יישארו, אבל הם מבחינתם סיימו את תפקידם שם”.
רוב: ביידן מונע משיקולים פוליטיים
מה המניע העיקרי של ממשל ביידן ללחוץ על ישראל להפסיק את המלחמה?
81% מכלל הציבור בישראל טוענים כי שיקולים פוליטיים בנוגע לבחירות הקרובות בארה”ב – הם אלו שמניעים את ביידן לדחוף את ישראל להפסקת הלחימה בעזה. זאת בניגוד ל-13% בלבד שחושבים שהדבר מגיע מתוך שמירה על ביטחון ישראל. כמו כן, 6% ממשיבי הסקר הגיבו כי אינם יודעים.
סקר נוסף שנערך בדק אם רוב הציבור מעדיף את ביידן או טראמפ כנשיאה של אמריקה, ומצא כי ישנו רוב שמעדיף את דונאלד טראמפ על פני הנשיא המכהן.
58% מכלל משיבי הסקר השיבו כי היו מעדיפים את דונלד טראמפ כנשיאה של אמריקה במקום הנשיא המכהן. זאת בניגוד ל-31%, אשר השיבו כי הם מעדיפים את הנשיא הנוכחי, ג’ו ביידן. 11% ממשיבי הסקר ענו כי אין להם עמדה בנושא.