רוב יהודי ארה”ב: התמיכה בישראל לא מספיקה, עלייה באפליה כלפינו

סקר חדש של 'המכון למדיניות העם היהודי' חושף את עמדות יהודי ארה"ב על המלחמה ברצועת עזה, ליחסים בין המדינות ולמירוץ בין ביידן לטראמפ • המקורות המהימנים ביותר עבור יהודים אמריקנים בנוגע למלחמה: דובר צה"ל והנשיא ביידן
נתן פרל
כ"ד ניסן התשפ"ד / 02.05.2024 11:29

סקר חדש של המכון למדיניות העם היהודי שפורסם היום (חמישי) בוחן את עמדות יהודי ארה”ב על המצב בישראל ועל המירוץ הצפוי בחודש נובמבר בין דונלד טראמפ לג’ו ביידן.

‘מדד קול העם היהודי’ של המכון למדיניות העם היהודי הוא סקר שנערך מאז פרצה מלחמת חרבות ברזל ובוחן את דעותיהם של היהודים החיים בארצות הברית. חשוב לציין שהסקר אינו מייצג את כלל יהודי ארה”ב, אלא מעניק תמונת מצב של קבוצה ספציפית של יהודים אמריקנים המעורבים בקהילה.

על רקע ההפגנות בקמפוסים שונים ברחבי ארה”ב, המציפות ביטויים קשים של אנטישמיות ושנאת ישראל, המדד מציג עלייה מדאיגה בתחושות האפליה בקרב יהודים אמריקנים מאז תחילת המלחמה ברצועת עזה. על פי ממצאי הסקר, רוב מכריע של יהודי ארה”ב – מקרב משיבי הסקר, סבורים כי ניכרת עלייה באפליה נגדם מאז תחילת המלחמה, במידה רבה יותר מאשר כלפי מוסלמים.

על המלחמה ברצועת עזה: רוב (83%) אמרו כי הם סבורים שפעילויות ישראל ברצועת עזה מקובלות. בנוסף, רוב סבור כי התמיכה של ארצות הברית בישראל במלחמה לא מספיק חזקה.

בפילוח לפי עמדות פוליטיות – בקרב יהודים ליברלים רוב חושב כי התמיכה בישראל היא במידה נכונה, זאת בניגוד לרוב של יהודים בעלי עמדות מרכז וימין שאמרו כי התמיכה לא מספיקה.

על המתיחות בין הממשלות: רוב של היהודים הליברלים מטליים את האחריות על ממשלת ישראל ומדיניותה, זאת בניגוד לרוב היהודים בעלי עמדות מרכז וימין שמטילים את האחריות על ממשל ביידן.

דובר צה”ל והנשיא ג’ו ביידן הם המקורות המהימנים ביותר עבור יהודים אמריקנים בנוגע למלחמה. ביידן נתפס כאמין במיוחד בקרב יהודים ליברליים, דובר צה”ל בקרב מרכז וימין ואילו בנימין נתניהו בקרב השמרנים.

התקשורת האמריקנית מקבלת אמון נמוך יחסית כמקור מידע מהימן בכל הנוגע לדיווח על המלחמה. ככלל, הנתונים מצביעים על פערים משמעותיים בהסתמכות על מקורות המידע לפי עמדה פוליטית.

בסקר נבחנו גם עמדות יהודי ארה”ב על הבחירות לנשיאות שיתקיימו בחודש נובמבר הקרוב, ולפיו עולה כי רוב של 61% מיהודי ארה”ב מתכוונים להצביע ביידן ו-17% לדונלד טראמפ.

בהתחשב בממצאי סקר דומה שנערך בנובמבר 2023, נתונים אלו מצביעים על מגמה אפשרית של ירידה בתמיכה בטראמפ בקרב יהודים בארה”ב.

פרופ׳ ידידיה שטרן, נשיא המכון למדיניות העם היהודי: “אזרחי ארה”ב היהודים, קהילת התפוצות החזקה אי פעם בהיסטוריה היהודית, עוברים תקופה קשה שבאה לביטוי בסקר המלמד כי הם חווים תחושת אפליה נגדם. ערב יום השואה חוזר ומתברר שהתיוג ‘יהודי’, ממשיך לעורר שדים רדומים של שנאת האחר, אפילו בארה”ב”.

יהסקר נערך בקרב 700 יהודים בארה”ב הרשומים לפאנל של המכון למדיניות העם היהודי. הדו”ח אינו מספק נתון משוקלל המייצג את עמדת “כלל יהודי ארה”ב”, אולם מספר המשתתפים בו מקבוצות שונות מאפשר לזהות מגמות, עמדות מובהקות, וכן פערים בין קבוצות שונות של יהודים על פי השתייכות דתית, קרבה לישראל, עמדה פוליטית, קשר ליהדות ועוד.

נתונים על משתתפי הסקר: כמחציתם רפורמים או קונסרבטיבים, בהתאמה טובה למדי לנתון הכללי בקרב יהודי ארה”ב. שיעור הבלתי משויכים לזרם כלשהו נמוך יחסית, אך מספר משיבים גבוה למדי גם מקרב קבוצה זו מאפשר לאבחן גם עמדות מובהקות של חבריה. כשלושים אחוז נוטים לכיוון השמרני, נתון שאינו רחוק מהחלוקה המקובלת של יהודים על פי מפתח פוליטי.

משתתפי הסקר נטו לבקר בישראל בשיעור גבוה משמעותית לעומת ממוצע יהודי ארה”ב. שיעור הנשואים נישואים מעורבים נמוך יחסית בפאנל JPPI לעומת שיעורם בכלל האוכלוסייה היהודית.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות