קמח שקדים, חלבונים, סוכר וקורט מלח: כל מה שאתם צריכים בשביל לחגוג את חג הפסח עם הממתק הזה • השף אלימלך לוין מציג מתכון לזהוב-זהוב הזה
מצרכים:
3 כוסות קמח שקדים / שקדים טחונים דק דק
2 חלבונים מביצה L
4 כפות סוכר
קורט מלח
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- במיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקצף תפוח ובהיר.
- מוסיפים קמח שקדים ומלח ומערבלים עד לכדי מרקם בצקי ודביק. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מבצק העוגיות יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית. שומרים על רווחים בין עוגייה לעוגייה.
- אופים בתנור החם 15-20 דקות, העוגיות מוכנות כשהן זהובות באופן אחיד.
- מוציאים לצינון על השיש כ-20 דקות ומעבירים לכלי אטום.