טעים, בריא וקל להכנה: סלט מרענן של סלק, תפוזים ואגוזי פקאן

שף אלימלך לוין
|
י"ג ניסן התשפ"ד / 21.04.2024 10:47
שף אלימלך לוין עם מתכון לסלט סלק שיהיה תוספת מהממת לכל ארוחה חגיגית • בריא, טעים וקל להכנה

מצרכים

4 סלקים גדולים שטופים ומקולפים
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון
2 תפוזים חתוכים לקוביות או לפילטים
3 כפות סוכר מומס
4 כפות אגוזי פקאן מסוכרים

אופן ההכנה

• מחממים תנור ל-180 מעלות.

• מכינים 4 יריעות של רדיד אלומיניום באורך 30 ס”מ כל אחת. במרכז כל יריעה מניחים סלק מקולף ומתבלים בכף שמן זית, מלח ופלפל שחור. עוטפים ומניחים בתבנית.

• אופים שעה וחצי עד שהסלק רך. מצננים, קולפים, חוצים ופורסים את הסלקים לפרוסות דקות.

• מערבבים את פרוסות הסלק בקערה עם תפוזים, סוכר ופקאנים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.