שף אלימלך לוין עם מתכון לסלט סלק שיהיה תוספת מהממת לכל ארוחה חגיגית • בריא, טעים וקל להכנה
מצרכים:
4 סלקים גדולים שטופים ומקולפים
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון
2 תפוזים חתוכים לקוביות או לפילטים
3 כפות סוכר מומס
4 כפות אגוזי פקאן מסוכרים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים 4 יריעות של רדיד אלומיניום באורך 30 ס”מ כל אחת. במרכז כל יריעה מניחים סלק מקולף ומתבלים בכף שמן זית, מלח ופלפל שחור. עוטפים ומניחים בתבנית.
- אופים שעה וחצי עד שהסלק רך. מצננים, קולפים, חוצים ופורסים את הסלקים לפרוסות דקות.
- מערבבים את פרוסות הסלק בקערה עם תפוזים, סוכר ופקאנים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.