טעים, בריא וקל להכנה: סלט מרענן של סלק, תפוזים ואגוזי פקאן

חרדים 10
9 באפריל 2025   
צילום: 
באדיבות

שף אלימלך לוין עם מתכון לסלט סלק שיהיה תוספת מהממת לכל ארוחה חגיגית • בריא, טעים וקל להכנה

מצרכים:

4 סלקים גדולים שטופים ומקולפים
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון
2 תפוזים חתוכים לקוביות או לפילטים
3 כפות סוכר מומס
4 כפות אגוזי פקאן מסוכרים

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכינים 4 יריעות של רדיד אלומיניום באורך 30 ס”מ כל אחת. במרכז כל יריעה מניחים סלק מקולף ומתבלים בכף שמן זית, מלח ופלפל שחור. עוטפים ומניחים בתבנית.
  • אופים שעה וחצי עד שהסלק רך. מצננים, קולפים, חוצים ופורסים את הסלקים לפרוסות דקות.
  • מערבבים את פרוסות הסלק בקערה עם תפוזים, סוכר ופקאנים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram