כך תכינו מנה מנצחת: פילה סלמון בקראס שקדים ורוטב תפוזים

שף אלימלך לוין
|
י"ג ניסן התשפ"ד / 21.04.2024 10:47
מניחים את פילה הסלמון בתבנית. יוצקים מעל שמן זית. יוצקים לתבנית גם את מיץ התפוזים, מפזרים את הקרסט מעל הדג • שף אלימלך לוין שף מציג איך להכין דג מושלם לחג

המצרכים:

פילה סלמון שלם במשקל 1 עד ½1 ק”ג
2 כפות שמן זית
מיץ תפוזים מ-2-3 תפוזים
1/2 תפוז פרוס
פיסת חזרת קצוצה
3 שיני שום קצוצות
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור גרוס

לקראסט שקדים:

3/4 כוס שקדים
4 שיני שום כתושות
6-8 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

• מכינים את הקרסט.  מכניסים למעבד מזון ומעבדים היטב

• מניחים את פילה הסלמון בתבנית. יוצקים מעל שמן זית. יוצקים לתבנית גם את מיץ התפוזים, מפזרים את הקרסט מעל הדג

• מניחים את פרוסות תפוזים מעל מלח ופלפל, ואופים 10-15 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.