כך תכינו מנה מנצחת: פילה סלמון בקראס שקדים ורוטב תפוזים

חרדים 10
9 באפריל 2025   
צילום: 
באדיבות

מניחים את פילה הסלמון בתבנית. יוצקים מעל שמן זית. יוצקים לתבנית גם את מיץ התפוזים, מפזרים את הקרסט מעל הדג • שף אלימלך לוין שף מציג איך להכין דג מושלם לחג

המצרכים:

פילה סלמון שלם במשקל 1 עד ½1 ק"ג
2 כפות שמן זית
מיץ תפוזים מ-2-3 תפוזים
1/2 תפוז פרוס
פיסת חזרת קצוצה
3 שיני שום קצוצות
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור גרוס

לקראסט שקדים:

3/4 כוס שקדים
4 שיני שום כתושות
6-8 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

  • מכינים את הקרסט.  מכניסים למעבד מזון ומעבדים היטב
  • מניחים את פילה הסלמון בתבנית. יוצקים מעל שמן זית. יוצקים לתבנית גם את מיץ התפוזים, מפזרים את הקרסט מעל הדג
  • מניחים את פרוסות תפוזים מעל מלח ופלפל, ואופים 10-15 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram