הקציצה המושלמת: בורגר עסיסי עם כריך עשוי משקדים ואיולי חזרת

שף אלימלך לוין
|
י"ג ניסן התשפ"ד / 21.04.2024 10:48
שף אלימלך לוין מדריך, צעד אחרי צעד, איך להכין קציצת בורגר עסיסית • כך תכינו את הלחמניות משקדים, את האיולי חזרת ואת הבורגר

המצרכים להמבורגר (5 מנות):

1 ק”ג אנטריקוט טחון
1 כף מלח דק
1 כפית פלפל שחור גרוס

לכריך שקדים – (לחמניה אחת):

ביצה אחת מידה M או L
2 כפות מים
קורט מלח
רבע כוס קמח שקדים

לאיולי חזרת:

3 חלמונים
250 מ”ל שמן אגוזי מלך
3 כפות חזרת מגוררת
1 כפית מיץ לימון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

נכניס לקערית את הביצה, המלח, המים ואת קמח השקדים ונערבב למרקם אחיד ומעט צמיגי.

נבחר בתבנית שמתאימה לתנור עדיף בקערה בעלת דפנות ישרות שתיצור צורת לחמנייה מושלמת, קוטר הקערה 10 ס”מ בערך נשמן מעט את תחתית הקערה ואת דפנותיה ונעביר את הבלילה לתוך הקערה.

נשטח היטב את הבלילה ונכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 5-10 דקות.

מכינים את האיולי חזרת:

במיקסר או בכלי עגול קטן (אם רוצים ניתן לטרוף במטרפה) שמים את החלמונים,ואת הלימון וטורפים היטב. מוסיפים את השמן בזילוף עדין מאוד תוך כדי ערבוב. כשכל הרוטב נטמע בחלמונים והוא מיונזי לגמרי (לא נוזלי או שבור), מוסיפים את החזרת המגורדרת. (אפשר לשמור במקרר עד יומיים.)

מכינים את הבורגר:

ממליחים ומפלפלים את הבשר הטחון, לשים היטב את הבשר וצרים קציצות.

צולים את ההמבורגר על פלאנצ’ה חמה מאוד משני הצדדים בהתאם למידת העשייה הרצויה.

להגשה:

חוצים את הלחמניה לשתיים

צורבים במחבת משני הצדדים מורחים את האיולי על תחתית הלחמניה מניחים את הבורגר

מניחים מעל את הירקות הטריים

מניחים את חצי הלחמניה השני ומגישים