חגיגה של טעם על שולחן החג: פטה כבדי עוף ביין ואגוזים

מעבירים למעבד מזון וטוחנים יחד עם אגוזים למרקם חלק או גס לפי הטעם • שף אלימלך לוין מדריך, צעד אחרי צעד, איך להכין פטה כבד עוף
שף אלימלך לוין
י"ג ניסן התשפ"ד / 21.04.2024 10:48

מצרכים:

3 בצלים קצוצים
3 כפות שמן
300 גרם כבדי עוף
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות יין פורט (או יין אדום עם כפית סוכר)
100 גרם (1 כוס) אגוזים ועוד כמה לקישוט

אופן ההכנה:

• מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצלים כ-5 דקות להזהבה. מוסיפים כבדי עוף ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהם מוכנים.

• מתבלים במלח, פלפל מוסיפים פורט ומורידים מהכיריים.

• מעבירים למעבד מזון (אפשר גם כשהכבדים עדיין חמים) וטוחנים יחד עם אגוזים למרקם חלק או גס לפי הטעם. מעבירים לכלי הגשה (אם לא רוצים להגיש ישר מהכלי, מרפדים קודם בניילון נצמד שיקל על החילוץ).

• מצננים 4 שעות לפחות במקרר ומקשטים באגוזים שלמים לפני ההגשה. שומרים בקירור, מכוסה בניילון נצמד, עד 3 ימים.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות