תחושה מופלאה ליוותה השנה את מפגשי ההכנה לניצולים מכפרים ערביים
190 נשים וילדים יהודים ששבו בשנה האחרונה לעם ישראל, אחרי תקופה ארוכה בה התגוררו בכפרים ערביים כשהם מנותקים מאלוקי ישראל ומעמו, יזכו לחגוג את חג הפסח הקרוב כהלכתו.
“מדובר בנשים וילדים ששרדו מעגל חיים אלים והרסני בכפרים הערביים, כאשר הם עוברים מסכת ייסורים וסבל יומיומיים עד לחילוצם בסיעתא דשמיא לעם ישראל והם מצטרפים למאות אחרים שחולצו בשנים עברו ושמלווים מאז ועד עתה בידי טובי העובדים שלנו”, אומרים ב’יד לאחים’.
כחלק משיקומם ומהחזרתם לעם ישראל ערכו ב’מחלקה להצלה מטמיעה’ ביד לאחים 4 מפגשים – בירושלים, במרכז, בצפון ובדרום – כדי ללמד את הנשים כיצד חוגגים את החג אחרי נתק של שנים ארוכות.
במסגרת זו הן שמעו מהרבנית א’ סלומון על משמעות חג הפסח וליל הסדר ובעיקר על הלימוד המיוחד מהחג שאותו לוקחים איתנו אל כל ימות השנה. “פסח מלמד אותנו לדלג ולהסיח את הדעת מהחמץ. אסור לנו לשקוע בייאוש ולחשוב על כמה הפסדנו ומה יכולנו לעשות. עלינו למצוא בתוכנו את הכוחות לדלג ולהמשיך קדימה אל הגאולה”, אמרה. כשלצד זה הציפיה לגאולה שמלווה את חודש ניסן פיעמה במפגשים השונים.
במהלך המפגש קיבלה כל משתתפת “חוברת הדרכה” מיוחדת לחג שנערכה על ידי רבני הארגון, מתוך הנחה שמדובר בנשים שזה להן החג הראשון. מעבר להלכות פסח הרגילות, החוברת גם ירדה לפרטים – כמו הסבר על כשרות הפסח, כיצד יש להכין את הסימנים, מה חשוב לנקות, איך מנקים מקרר, תנור, מיקורגל ועוד וכן לוח שנה עם כל יום מימות החג עם הסבר איזה דברים מותר לעשות באותו יום (חול המועד), איזה לא וכל כיו”ב.
כל משתתפת קיבלה גם הגדה מהודרת עבורה והגדות מיוחדת עבור ילדיה, מצות עגולות עבודת יד, מזון כשר לפסח, ותווי קניה של ביגוד ומזון בחנויות שונות לכבוד החג. “תווי הקניה והמתנות לחג, ‘הקמחא דפסחא’ שהעברנו להן באירועים הללו הגיעו לכדי מאות אלפי שקלים”, מספרים בהתלהבות ביד לאחים. “כל זאת כדי שיוכלו לחגוג את החג כבני חורין אמיתיים”.
בארגון מדגישים עוד, כי תווי הקניה והערכות המיוחדות לחג הגיעו גם לבתיהן החדשים של עשרות נשים שנבצר מהן להשתתף באירועים הללו, חלקן מטעמי ביטחון, וכי נוסף לשרשרת האירועים שנועדה לעזור להם להתכונן לחג, עשרות נשים וילדים שבחרו לעשות את החג בחיק משפחות מלוות, יערכו את הסדר בבתים של משפחות תומכות שיד לאחים סידר להן כמדי שנה מבעוד מועד.
“חג הפסח המסמל עבור כולנו את יציאת עם ישראל מעבדות לחירות, מסמל עבור אותן נשים גיבורות וילדיהן את החירות הפרטית שלהן. את היציאה מהשבי ומהסבל אל החירות והגאולה, בגשם וברוח. עבור רוב הנשים זהו חג הפסח הראשון שהן חוגגות אחרי שנים רבות, ועבור הילדים כולם זהו חג הפסח הראשון אותו הם חוגגים אי-פעם. התגובות הנרגשות שהחלו לזרום אלינו, מסמלות עד כמה הליווי התמידי שלנו, שניתן להן גם הרבה אחרי שחולצו מהכפר, מעמיד אותן על רגליהן. ה’קמחא דפסחא’ הוא צעד נוסף בדרך הארוכה לשיקום אותן נשים, צעד שיעזור להן להתאקלם חזרה בעם ישראל, בדף החדש שפתחו בחייהן”.
תגובות
אין תגובות